More

  Tuna Scope folosește AI pentru a evalua calitatea tonului

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Tuna Scope folosește AI pentru a evalua calitatea tonului. Software-ul a fost instruit pe mii de imagini cu secțiuni transversale ale cozii de ton. Punctul culminant al aproape oricărui platou de sushi este tonul gras. Profesioniștii petrec ani de zile pentru a învăța cum să găsească calitatea adecvată de ton în bucătăria japoneză.

  Tuna Scope folosește AI pentru a evalua calitatea cărnii de ton

  O agenție de publicitate japoneză numită Dentsu Inc a dezvoltat o aplicație numită Tuna Scope. Aceasta permite oricui să gătească același preparat, cu sau fără antrenament, arată The Verge.

  Agenția a instruit algoritmul de învățare AI care alimentează software-ul folosind mii de imagini cu secțiuni transversale ale cozii de ton. Taietura le poate spune cumpărătorilor multe despre calitatea peștilor pe care urmează să îi cumpere. În testele efectuate împreună cu experții umani, Dentsu susține că aplicația a dat aceeași notă în patru cazuri din cinci.

  Aplicația este în prezent folosită de o singură companie, Kura Sushi

  Restaurantul cumpără cea mai mare cantitate de ton din afara Japoniei. Parte din motivul pentru care compania a început să folosească aplicația este că permite angajaților săi să noteze tonul fără a călători.

  Acesta este un avantaj semnificativ în timpul pandemiei COVID-19. Mai mult, restaurantele pe bandă rulantă din Japonia au tendința de a oferi cele mai puțin costisitoare opțiuni de sushi. Astfel, există beneficiul economisirii costurilor.

  Tradiționaliștii sunt sceptici față de aplicație

  Keiko Yamamoto, un bucătar sushi care predă la Londra, a declarat că este dificil să transmită calitățile exacte pe care le caută cumpărătorii de ton atunci când văd o captură proaspătă. Există, de asemenea, întrebarea dacă aplicația se poate extinde pentru a răspunde cerințelor restaurantelor superioare de sushi și a bucătarilor exigenți care le conduc.

  Tuna Scope examinează imagini cu secțiuni transversale ale cozii de ton înghețate pentru a da verdictul de calitate. Cu toate acestea, restaurantele high-end au tendința de a-și achiziționa peștele de la furnizori care se ocupă de tonul proaspăt prins. Pe măsură ce se taie peștele, ele dau o varietate de note diferitelor părți ale peștilor.

  La fel ca în majoritatea cazurilor ce implică tehnologie nouă, vom vedea probabil că unele companii continuă să facă lucrurile așa cum le-au făcut întotdeauna.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.