More

  Google interzice anunțurile pentru tehnologia „stalkerware”

  Google interzice anunțurile pentru tehnologia „stalkerware”. Violența domestică este în creștere la nivel mondial din cauza pandemiei.

  Începând cu 11 august, Google interzice reclamele pentru aplicații și hardware „stalkerware”. Aceste aplicații permit oricui să urmărească activitatea telefonică sau mișcarea altei persoane.

  Google interzice anunțurile pentru tehnologia „stalkerware

  În mare partea, acestea tind să fie utilizate pentru „supravegherea partenerului”, conform unei actualizări a politicilor de publicitate Google. Aplicațiile sunt deja interzise în magazinele de aplicații Google și Apple, cu toate că unele continuă să apară.  În schimb, alte dispozitive sunt disponibile direct pe site-urile web ale dezvoltatorilor.

  Actualizarea specifică faptul că produsele menționate includ spyware sau malware care pot fi utilizate pentru monitorizarea textelor, apelurilor telefonice sau a istoricului de navigare.

  De asemenea, include trackerele GPS comercializate special pentru a spiona sau urmări pe cineva, fără acordul acestora. Nu în ultimul rând, promovarea echipamentelor de supraveghere (camere de luat vederi, înregistratoare audio, camere de bord, camere pentru copii) comercializate cu scopul expres de a spiona. Conturile care încalcă politica vor fi suspendate, potrivit actualizării.

  Schimbarea vine pe măsură ce cazurile de violență domestică sunt în creștere, nu doar în SUA, ci în întreaga lume, potrivit unui raport din aprilie al The New York Times. Multe victime ale abuzurilor au fost în carantină cu agresorii lor, iar măsurile de restricție le îngreunează situația.

  URMĂREȘTE-NE

  16,068FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,649AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here