A vrut să își transmită moartea live pe Facebook | NOOBZ.RO

A vrut să își transmită moartea live pe Facebook

NoobZ
- 6.09.2020, 20:06 în Aplicaţii
10

SHARES
A vrut să își transmită moartea

Un francez bolnav în fază terminală a vrut să își transmită moartea live pe Facebook. Alain Cocq a început să-și transmită live ultimele momente din viață atunci când nu a primit accept de la guvernul francez pentru a fi eutanasiat.

Acesta a sperat că transmisiunea live avea să vină în sprijinul cauzei sale de a-și pune capăt zilelor. Francezul a refuzat mâncarea și medicamentele, iar astfel a trezit sentimente mixte în rândul urmăritorilor.

A vrut să își transmită moartea live, dar Facebook l-a oprit

Un purtător de cuvânt Facebook a declarat că respectă dorința lui Cocq de a ”atrage atenția asupra acestei probleme complexe”. Însă, mai spune el, modul în care acționează încalcă regulile care interzic transmisiunile tentativelor de suicid. Astfel, Facebook a luat măsuri pentru a bloca transmisiunile francezului.

Cocq are o boală rară care face ca pereții arterelor să se lipească unii de alții. Bolnavul a cerut președintelui Emmanuel Macron să fie eutanasiat, dar liderul Franței a refuzat. Macron spune că ”respectă” efortul, dar nu poate fi mai presus de lege.

Cocq spune că nu se va lăsa intimidat de restricțiile Facebook. Mai mult decât atât, a promis că va veni cu o soluție pentru a transmite video în doar o zi. Însă, nu a precizat ce serviciu de streaming va folosi. Așa cum bine știm, YouTube și celelalte platforme video au reguli care interzic promovarea sinuciderii sau auto-vătămării.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!