More

  SUA vrea să blocheze un producător de cipuri din China

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Potrivit Wall Street Journal, SUA vrea să blocheze un producător de cipuri din China. După ce Huawei și ZTE au fost trecute pe lista entităților, SUA a luat în vizor SMIC. Vorbim despre cel mai mare producători de cipuri din China, fapt ce arată că bătălia SUA – China e departe de a se încheia.

  Surse spun că SMIC ar fi ajutat infrastructura de apărare a Chinei. Mai exact, SOS International ar fi depus recent un raport prin care pretinde că SMIC a lucrat cu una dintre cele mai mari companii chineze de apărare.

  Mai mult decât atât, cercetători din cadrul universității asociate cu armata chineză ar fi dezvoltat proiecte pentru a folosi tehnologia SMIC. ”Ar fi imposibil pentru cercetătorii să folosească cipuri produse în altă parte.”, afirmă SOS.

  SUA vrea să blocheze un producător de cipuri – SMIC respinge acuzațiile

  Compania iese cu un comunicat de presă prin care vrea să lămurească lucrurile. SMIC declară ”solemn” că este listată la Hong Kong Stock Exchange și în Sci-Tech Innovation Board (STAR Market). De asemenea, spune că este un producător de semiconductori care respectă cu strictețe legile și reglementările din toate jurisdicțiile în care își desfășoară activitatea.

  ”Compania este complet șocată și perplexă la aflarea știrii. Cu toate acestea, SMIC este deschisă comunicării sincere și transparente cu agențiile guvernamentale americane în speranța de a rezolva potențiale neînțelegeri.”, se mai arată în comunicatul de presă.

  SOS mai susține că SMIC a fost ”profund implicată” în proiecte militare. SUA trebuie să analizeze foarte bine dacă adaugă SMIC pe lista entităților. Asta pentru că deja există companii care nu mai au opțiuni pentru producție. În plus, depinde de China cum va contracara loviturile Americii și cât de tare îi va afecta pe clienții finali.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.