More

  Atacurile ransomware Ragnar Locker și Egregor

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Atacurile ransomware Ragnar Locker și Egregor. Atacurile pe scară largă de tip ransomware au fost înlocuite cu atacuri mai precise, împotriva anumitor companii și industrii. Ce sunt atacurile de tip ransomware? Sunt acele atacuri în care infractorii folosesc malware pentru a cripta datele victimelor și le foloseasc pentru răscumpărare.

  Ei bine, în ultima vreme, astfel de atacuri nu se mai limitează la criptarea datelor. În campaniile cu ținte directe și clare, atacatorii nu doar amenință că vor cripta datele, ci și că vor publica informații confidențiale online. Această tendință a fost observată de cercetătorii Kaspersky într-o analiză recentă a două familii de ransomware importante: Ragnar Locker și Egregor.

  Atacurile Ransomware Ragnar Locker și Egregor: Unul dintre cele mai grave tipuri de amenințări cibernetice

  Ele nu numai că pot perturba operațiunile comerciale critice, dar pot duce și la pierderi financiare masive și, în unele cazuri, chiar la faliment, din cauza amenzilor și proceselor rezultate în urma încălcării legilor și reglementărilor. De exemplu, se estimează că atacurile WannaCry au cauzat pierderi financiare de peste 4 miliarde de dolari. Cu toate acestea, campaniile mai noi de ransomware își modifică modul de operare: amenință să facă publice informațiile furate de la companii.

  Ragnar Locker și Egregor sunt două familii de ransomware bine cunoscute care practică această nouă metodă de extorcare.

  Ragnar Locker a fost descoperit pentru prima dată în 2019. A devenit cunoscut în ​​prima jumătate a anului 2020, când a fost observat atacând organizații mari. Atacurile sunt foarte precise. Fiecare eșantion este special adaptat victimei pe care o are în vizor. Celor care refuză să plătească li se publică datele confidențiale în secțiunea „Zidul rușinii” de pe site-ul cu date furate.

  Dacă victima discută cu atacatorii și apoi refuză să plătească, aceste discuții sunt și ele publicate. Țintele principale sunt companiile din Statele Unite din diferite industrii. În iulie, Ragnar Locker a declarat că s-a alăturat cartelului de ransomware Maze. Asta înseamnă că cele două părți vor împărtăși informațiile furate și vor colabora. Maze a devenit una dintre cele mai notorii familii de ransomware în 2020.

  Egregor este mult mai nou decât Ragnar Locker

  A fost descoperit pentru prima dată în septembrie. Cu toate acestea, folosește multe dintre aceleași tactici și are similitudini la nivel de cod cu cel de la Maze. Programul malware este de obicei încărcat printr-o breșă în rețea, după ce datele țintei au fost obținute. Victimei i se acordă 72 de ore pentru a plăti răscumpărarea înainte ca informațiile furate să devină publice. Dacă victimele refuză să plătească, atacatorii publică numele victimelor și link-uri pentru a descărca datele confidențiale ale companiei pe site-ul lor.

  Raza de acțiune a lui Egregor este mult mai extinsă decât cea a lui Ragnar Locker. Pe lista țintelor sale au fost observate companii din America de Nord, Europa și părți din regiunea APAC.

  Puteți să citiți mai multe despre Ransomware 2.0 pe Securelist.

  Pentru a vă păstra în siguranță compania împotriva acestor tipuri de atacuri ransomware, experții Kaspersky recomandă următoarele:

  Nu expuneți serviciile desktop la distanță (cum ar fi RDP) rețelelor publice decât dacă este absolut necesar și folosiți întotdeauna parole puternice pentru acestea.

  Păstrați întotdeauna software-ul actualizat pe toate dispozitivele pe care le utilizați. Pentru a împiedica ransomware-ul să se folosească de vulnerabilități, utilizați instrumente care pot detecta automat vulnerabilitățile și descărca și instala patch-uri.

  Instalați rapid patch-urile disponibile pentru soluțiile VPN comerciale care oferă acces angajaților la distanță și acționează ca gateway-uri în rețeaua dumneavoastră.

  Tratați cu precauție atașamentele de e-mail sau mesajele de la persoane pe care nu le cunoașteți.

  Dacă aveți dubii, nu le deschideți

  Folosiți soluții precum Kaspersky Endpoint Detection and Response și Kaspersky Managed Detection and Response pentru a identifica și opri atacul într-un stadiu incipient, înainte ca atacatorii să își atingă obiectivul.

  Concentrați-vă strategia de securitate pe detectarea mișcărilor laterale și a exfiltrării datelor pe Internet. Acordați o atenție specială traficului de ieșire din sistem al datelor pentru a detecta conexiunile criminalilor cibernetici. Faceți backup al datelor în mod regulat. Asigurați-vă că îl puteți accesa rapid în caz de urgență, atunci când este absolut necesar.

  Pentru a proteja mediul corporativ, educați-vă angajații cu privire la problemele de securitate cibernetică. Sesiunile de training dedicate vă pot ajuta, cum ar fi cele furnizate de Kaspersky Automated Security Awareness Platform. Un curs gratuit despre cum să vă protejați de atacurile ransomware este disponibil aici.

  Pentru dispozitivele personale

  Utilizați o soluție de securitate fiabilă, cum ar fi Kaspersky Security Cloud, care vă protejează împotriva malware-ului de criptare a fișierelor și previne modificările făcute de aplicațiile rău intenționate.

  Dacă dețineți o afacere, îmbunătățiți-vă securitatea cu instrumentul gratuit Anti-Ransomware for Business de la Kaspersky. Versiunea actualizată recent conține o caracteristică de prevenire a exploatării datelor pentru a preveni ransomware-ul și alte amenințări cibernetice asupra vulnerabilităților din software și alte aplicații. De asemenea, este util pentru clienții care utilizează Windows 7: odată cu finalizarea asistenței pentru Windows 7, noile vulnerabilități din acest sistem nu vor fi reparate de către dezvoltator.

  Pentru o protecție superioară, utilizați o soluție de securitate la nivel endpoint, cum ar fi Integrated Endpoint Security, care previne exploatarea datelor, detectează situațiile periculoase și creează un motor de remediere care este capabil să contracareze acțiunile rău intenționate. Foto

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.