More

  Achiziția Fitbit de către Google primește aprobarea UE

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Achiziția Fitbit de către Google primește aprobarea UE. Google a acceptat să nu folosească datele Fitbit pentru publicitate.

  Comisia Europeană a aprobat preluarea de către gigantul de tehnologie a companiei de tehnologie wearable în valoare de 2,1 miliarde de dolari.

  Google a anunțat achiziția în noiembrie 2019. Rick Osterloh, șeful diviziei de hardware de la Google, a spus la acel moment că achiziția este „o oportunitate de a investi și mai mult în Wear OS, precum și de a introduce pe piață dispozitivele wearable Made by Google.

  Însă, autoritățile de reglementare s-au implicat rapid. În august, acestea au început în mod oficial să investigheze achiziționarea Fitbit de către Google. Preocupările Comisiei Europene au fost legate de confidențialitatea datelor și posibile acțiuni antitrust.

  Google a acceptat o serie de concesii pentru a primi aprobarea UE

  Printre concesii, Google a fost de acord să nu folosească datele Fitbit pentru publicitate. Documentele includ date GPS și date de sănătate, colectate de la orice utilizator din Spațiul Economic European (SEE).

  În plus, companiei i se cere să mențină o separare tehnică între afacerea sa și cea a Fitbit. De asemenea, trebuie să ofere utilizatorilor SEE opțiunea de a aproba sau refuza utilizarea datelor de sănătate pentru a informa alte servicii Google. Aprobarea tranzacției prevede ca Google să mențină angajamentele legate de API-ul web al Fitbit și propriul API Android care încurajează concurența. Aceste angajamente vor fi în vigoare timp de 10 ani.

  „Putem aproba achiziția propusă de Fitbit de către Google, deoarece angajamentele vor asigura că piața wearable și spațiul național digital de sănătate vor rămâne deschise și competitive.”, a declarat Margrethe Vestager, vicepreședintele executiv al Comisiei Europene. „Angajamentele vor determina modul în care Google poate utiliza datele colectate în scopuri publicitare, cum va fi protejată interoperabilitatea între dispozitivele portabile concurente și Android și modul în care utilizatorii pot continua să împărtășească datele de sănătate și fitness, dacă doresc acest lucru.”

  Comisia Europeană nu este singura care a deschis o anchetă cu privire la achiziție

  Autoritățile de reglementare australiene au analizat, de asemenea, achiziția. La sfârșitul lunii trecute, Comisia pentru Concurență și Consumatori din Australia (ACCC) a publicat trei concesii Google. Acestea au fost menite să atenueze preocupările asupra achiziției. Preocupările se referă la concurență și confidențialitate în ceea ce ține de datele colectate de dispozitivele Fitbit și Google. ACCC vrea asigurări că aceste date nu vor fi folosite în scopul publicitar.

  În noiembrie, Ruth Porat, directorul financiar al companiei-mamă Google, Alphabet, a declarat că se așteaptă ca oferta pentru Fitbit să fie finalizată până la sfârșitul anului 2020.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.