More

  Google este lovit cu al treilea proces antitrust

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google este lovit cu al treilea proces antitrust. Gigantul de tehnologie este acuzat că a manipulat căutările în motorul de căutare.

  O coaliție formată din 38 de state a intentat un proces antitrust împotriva Google. Acesta se concentrează pe proiectarea motorului de căutare al gigantului de tehnlogie. Este al treilea proces antitrust major depus anul acesta împotriva Google.

  Procurorul general din Colorado, Phil Weiser, și procurorul general din Nebraska, Doug Peterson, conduc procesul. Google este acuzat de comportament anticoncurențial. Acuzațiile susțin că proiectarea motorului de căutare utilizează propriile produse în favoarea Google față de cele ale concurenților săi.

  Google este lovit cu al treilea proces antitrust

  „Google se află la răscrucea  multor domenii ale economiei noastre digitale și și-a folosit poziția dominantă pentru a distruge concurenții în mod ilegal, a monitorizat aproape fiecare aspect al vieții noastre digitale și a scos profit în valoare de miliarde.”, a declarat procurorul general din New York, Letitia James.

  Potrivit unui comunicat de presă al biroului procurorului general din New York, statele solicită instanței să oprească comportamentul ilegal al Google și să „restabilească o piață competitivă”. Procurorii caută să „contracareze orice avantaje pe care Google le-a câștigat ca rezultat al conduitei sale anticoncurențiale”.

  Răspunsul Google

  Într-o postare pe blog, directorul de politică economică Google, Adam Cohen, a publicat un răspuns. „Știm că verificarea marilor companii este importantă și suntem pregătiți să răspundem la întrebări și să rezolvăm problemele.”, a spus Cohen. „Dar acest proces urmărește reproiectarea motorului de căutare în moduri care ar priva americanii de informații utile și ar afecta capacitatea companiilor de a se conecta direct cu clienții. Așteptăm cu nerăbdare să dovedim acest lucru în instanță, rămânând în același timp axați pe oferirea unei experiențe de căutare de înaltă calitate pentru utilizatorii noștri. ”

  Procesul vizează în mod specific puterea și capacitatea Google de a promova anumite site-uri și servicii în rezultatele căutării sale. „Google vinde reclame unor furnizori verticali specializați, dar, în funcție de segmentul comercial implicat, le limitează inutil utilitatea.”, arată procesul. „Și în virtutea puterii sale de monopol, Google extrage de la unii furnizori verticali specializați cantități masive de date ale clienților pe care Google le poate folosi pentru a concura împotriva lor”.

  Este un an de provocări judiciare pentru Google

  Acest procesul este doar cel mai recent dintr-un flux de provocări judiciare pentru Google. Miercuri, procurorul general al statului Texas a anunțat noi acuzații antitrust împotriva gigantului de tehnologie. Procesul condus de Texas s-a axat pe practicile de tehnologie publicitară de la Google. Concentrându-se în primul rând pe cerințele companiei pentru editori. Departamentul de Justiție și-a depus propriul proces în octombrie, alături de 11 procurori generali. Urmărind, astfel, contractele exclusive ale Google cu producătorii de smartphone-uri Android și Apple pentru a seta propriul motor de căutare ca opțiune implicită pe aceste dispozitive.

  Kent Walker, vicepreședintele senior al afacerilor globale Google, a declarat că Google intenționează să conteste procesul.

  „Oamenii folosesc Google pentru că aleg, nu pentru că sunt forțați sau pentru că nu găsesc alternative.”, a spus Walker în acel moment. „Acest proces nu ar face nimic pentru a ajuta consumatorii.”

  În 2019, Departamentul de Justiție a anunțat o anchetă antitrust amplă asupra industriei tehnologice. Companiile vizate includ Amazon, Apple, Facebook și Google. Săptămâna trecută, Comisia Federală pentru Comerț și zeci de state au intentat procese separate împotriva Facebook, dezvăluind achizițiile Instagram și WhatsApp.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.