More

  Apple vrea să construiască prima mașină până în 2024

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Apple vrea să construiască prima mașină. Reuters relatează că Apple urmărește să producă propria mașină până în 2024. De asemenea, urmărește crearea de sisteme de conducere autonomă și o „tehnologie de baterie revoluționară”. Raportul este vag cu privire la modul în care acest lucru se va întâmpla. Nu este clar dacă această tehnologie va intra în primul vehicul de pasageri pe care Apple speră să îl producă. Însă, raportul indică faptul că Apple are în vedere producția de vehicule, după ce a renunțat la planurile anterioare de producție.

  Apple vrea să construiască prima mașină până în 2024

  Au existat zvonuri conform cărora Apple ar putea produce o mașină încă din 2015. Însă, în 2016, proiectul a fost abandonat. Echipa Apple s-a concentrat pe furnizarea de software care ar putea fi licențiat producătorilor de mașini, conform rapoartele din acel moment.

  Acum se pare că Apple a revenit asupra deciziei de a fabrica un vehicul. Reuters spune că 2024 este obiectivul de producție pentru un vehicul de pasageri fabricat de Apple. Însă, ar putea fi prelungit „până în 2025 sau mai târziu” din cauza întârzierilor legate de pandemie. Raportul avertizează că există șansa ca Apple să-și redirecționeze eforturile către tehnologia de conducere autonomă.

  Apple se bazează pe terți pentru a furniza unele componente ale tehnologiei sale de conducere automată, inclusiv sistemele sale LIDAR. Raportul spune că tehnologia bateriei Apple se bazează pe un design „monocelular”. Acesta ar permite încadrarea unei capacități mai mari în unitatea globală a bateriei, fără a o împărți în celule discrete. Reuters raportează că ar putea permite „o gamă potențial mai mare” și costuri mai mici.

  Au existat zvonuri și în 2018

  Dacă Apple intenționează să fabrice o mașină cu conducere autonomă, s-ar putea confrunta și cu obstacole de reglementare. Astăzi nu există vehicule cu adevărat autonome disponibile. Însă, unele mașini, precum cele de la Tesla, oferă un anumit nivel de asistență avansată la conducerea vehiculelor în anumite situații.

  La începutul acestei luni, Apple a predat controlul proiectului său de mașini cu conducere automată lui John Giannandrea, șeful AI al companiei. Giannandrea a fost adus în 2018 pentru a lucra la Siri, după ce a lucrat anterior la Google ca șef al departamentului de căutare și inteligență artificială.

  Un alt raport, al Economic Daily News din Taiwan, spune că o mașină fabricată de Apple ar putea fi lansată imediat după 2021. Un interval de timp uimitor de ambițios dacă ar fi adevărat. În 2018, analistul Ming-Chi Kuo, a prezis lansarea unei mașini între 2023 și 2025, potrivit MacRumors. În general, însă, Apple a lăsat impresia că s-a concentrat pe tehnologia de conducere automată în ultimii ani, mai degrabă decât pe producția unui vehicul propriu-zis marca Apple.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.