More

  Trump este blocat pe Facebook, Instagram și Twitter

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Trump este blocat pe Facebook, Instagram și Twitter. Sunt Facebook, Instagram, Twitter și Youtube platforme sociale sau publicații?

  Miercuri, protestatarii pro-Trump au asaltat clădirea Capitoliei SUA, oprind efectiv votul de certificare a rezultatele alegerilor din 2020.

  Trump este blocat pe Facebook, Instagram și Twitter

  Protestatarii s-au adunat pentru un miting prelungit, împotriva eforturilor de certificare a alegerilelor prezidențiale din 2020. Președintele Donald Trump a vorbit la mitingul de miercuri, încurajând participanții să reziste procedurilor congresului.

  Videoclipuri ale discursului președintelui Trump au fost urcate pe platformele sociale și la scurt timp au fost eliminate.

  Trump este cenzurat pe YouTube

  YouTube a eliminat un videoclip al președintele Donald Trump în care vorbește despre atacul asupra Capitolului. Videoclipul a fost eliminat pentru că președintele comunica informații false despre rezultatul alegerilor din 2020.

  Compania va permite ca mesajul lui Trump să apară în videoclipurile altor creatori dacă există un context educațional sau de știri adecvat. Practic, dacă oamenii vorbesc despre mesajul lui Trump ca parte a unui subiect mai mare, YouTube nu va elimina conținutul. Decizia vine după ce YouTube a instituit o nouă actualizare a politicii în decembrie 2020.

  Actualizarea interzice orice tip de conținut care pretinde că frauda electorală pe scară largă a afectat rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020. În noul videoclip al lui Trump, care a fost postat și pe Twitter și Facebook, președintele este acuzat că a continuat să răspândească dezinformare despre alegerile din 2020, calificând rezultatele ca fiind frauduloase.

  „Am avut alegeri care ne-au fost furate”, a declarat Trump. „Au fost alegeri castigate din start și toată lumea știe, în special cealaltă parte”.

  Decizia YouTube vine după ce compania s-a confruntat cu critici privind modul în care a gestionat dezinformarea de pe platforma sa în ziua alegerilor. De asemenea, Trump a folosit videoclipul pentru a ruga protestatarii să „meargă acasă” după câteva ore de atac.

  Trump este blocat pe Facebook, Instagram și Twitter

   Twitter a introdus inițial restricții asupra acestui conținut, împiedicând oamenii să redistribuie sau să răspundă la postarea originală a lui Trump. Twitter a citat „riscuri de violență” drept motiv. Ceva mai târziu, Twitter a eliminat complet videoclipul și alte două tweeturi, spunând că au încălcat regulile sale.

  Twitter a blocat contul președintelui Donald Trump timp de 12 ore după eliminarea inițială a tweeturilor. Se zvonește suspendarea definitivă a contului președintelui dacă încălcările continuă.

  „Ca urmare a situației violente fără precedent și în curs din Washington, DC, am solicitat eliminarea a trei tweeturi ale lui @realDonaldTrump care au fost postate mai devreme astăzi pentru încălcări repetate și severe ale politicii noastre de integritate civică”, apare pe contul Twitter Safety.

  „Asta înseamnă că contul @realDonaldTrump va fi blocat timp de 12 ore după eliminarea acestor Tweeturi. Dacă Tweeturile nu sunt eliminate, contul va rămâne blocat. Încălcările viitoare ale Regulilor Twitter, inclusiv politicile noastre privind integritatea civică sau amenințările violente, vor duce la suspendarea permanentă a contului @realDonaldTrump. ”

  Miercuri, Facebook a eliminat un videoclip postat la câteva ore după ce a început atacul asupra Capitolului, în care Trump a rugat protestatarii să „meargă acasă”, Însă a afirmat că „am avut alegeri care ne-au fost furate”. Compania a eliminat, de asemenea, un post text prin care Trump cerea susținătorilor săi „să-și amintească această zi pentru totdeauna!”

  Facebook, Instagram și Twitter platforme sociale sau publicații?

  Facebook a blocat contul președintelui Trump timp de 24 de ore, a declarat compania miercuri seară. Decizia vine după ce compania a eliminat deja posturile președintelui legate de atacul asupra Capitolului.

  „Am evaluat două încălcări ale politicii împotriva paginii președintelui Trump, care va avea ca rezultat blocarea timp de 24 de ore, ceea ce înseamnă că va pierde capacitatea de a posta pe platformă în acel timp”, se arată în declarație.

  Contul lui Trump pe Instagram deținut de Facebook a fost, de asemenea, blocat timp de 24 de ore, a confirmat șeful Instagram, Adam Mosseri. Facebook a prelungit decizia de blocarea a contului lui Trump pe perioadă nedeterminată.

  Având în vedere faptul că discursul lui Donald Trump nu a fost cu nimic diferit față de ceea ce postează zilnic pe platformele sociale, pare că aceste decizii se reduc la sectiunea 230, dar și la recentele presiuni la care platformele sunt supuse.

  În decembrie, Trump a oprit o lege de finanțare militară, pentru a forța implementarea unor modificări în Secțiunea 230. Aceste modificări vizau direct platformele sociale, retrăgând protecțiile de care acestea se bucură. Președintele Trump caută să rezolve această problemă până la 20 ianuarie, când va fi eliberat din funcție.

  Pe de o parte, Twitter, Google și celelalte platforme pledează adesea pentru un internet deschis și gratuit, fără restricții care să blocheze sau să restrângă conținutul defavorizat.

  În același timp, aceleași platforme iau decizii editoriale cu privire la ceea ce apare pe platformele lor și acționează cu adevărat ca editori. Dacă iau decizii cu privire la cenzurarea anumitor tipuri de conținut, atunci cum se deosebesc de publicațiile tradiționale precum ziarele sau revistele?

  Nu este vorba doar de cenzurarea discursului lui Trump

  Dacă platformele sociale militează pentru internet deschis și gratuit și liberă exprimare, trebuie să aleagă până la ce punct se impune cenzura practicată în acest moment.

  Nu poți fi și publicație, și platformă în același timp. Indiferent de motivele invocate pentru a justifica deciziile. Dacă blochezi sau cenzurezi un tip de conținut care nu este pe aceași linie cu valorile platformei, atunci ești publicație.

  Nu este nimic rău în asta. Poți fi publicație și poți alege ce conținut vrei pe platforma ta. Însă, nu poți pretinde protecții suplimentare față de alte publicații. Acest lucru nu se aplică doar pentru Secțiunea 230 sau SUA, ci poate fi extrapolată și în Europa.

  Aceste platforme exercită putere de piață ca o companie de telefonie sau o companie electrică. Astfel, primesc scutiri de responsabilitate pentru mesajele pe care le transmit la fel ca un telefon sau o rețea electrică. Astfel sunt scutiți de penalizări sau pedepse, deși, spre deosebire de o companie de telefonie, platformele pot controla narativa, dar și cine folosește serviciul.

  Deciziile acestor platforme afectează toți utilizatorii. Polarizarea din ultimii ani este susținută de propagarea unui anumit tip de conținut în defavoarea altuia. În același timp, prin faptul că se aplică cenzura pe anumite tipuri de conținut, utilizatorii au acces doar la anumite informații sau argumente. Informații propagate de aceste platforme.

  Deși, ipotetic, avem acces la mai multe informații ca în trecut, de fapt consumăm doar informațiile care ne sunt livrate. Dacă este un lucru bun sau rău rămâne de văzut.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.