More

  WhatsApp pierde milioane de utilizatori într-un timp scurt

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  WhatsApp pierde milioane de utilizatori într-un timp scurt. O actualizare slab executată împinge utilizatorii către servicii alternative.

  WhatsApp pierde milioane de utilizatori

  O actualizare a termenilor și condițiilor a creat o situație fără precedent pentru companie. Exodul a fost atât de mare încât WhatsApp a fost nevoit să întârzie aplicarea noilor termeni. Actualizarea era prevăzută pentru 8 februarie. WhatsApp încearcă să deruleze o campanie de limitare a daunelor. Astfel, compania vrea să câștige timp pentru a explica utilizatorilor schimbările pe care le pregătea.

  În primele trei săptămâni ale lunii ianuarie, Signal a câștigat 7,5 milioane de utilizatori la nivel global. Pe de altă parte, Telegram a câștigat 25 de milioane. Datele vin de la comisia pentru afaceri interne a parlamentului britanic.

  În ambele cazuri, creșterea pare să fi venit în detrimentul WhatsApp. Datele urmărite de firma de analiză App Annie arată că WhatsApp pierde teren. Aplicația obișnuia să fie în top 10 cele mai descărcate aplicații din Marea Britanie. În schimb, Signal nu era nici măcar în primele 1.000 de aplicații din Marea Britanie pe 6 ianuarie. Însă, până pe 9 ianuarie era cea mai descărcată aplicație din țară.

  Niamh Sweeney, directorul de politici publice al WhatsApp pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, a declarat comisiei pentru afaceri interne că exodul pare a fi legat de actualizarea termenilor și condițiilor. Ea a spus că actualizarea a fost menită să facă două lucruri: să permită un nou set de caracteristici în jurul mesajelor de afaceri și „să facă clarificări și să ofere o mai mare transparență” în legătură cu politicile preexistente ale companiei. „Nu există modificări ale partajării datelor noastre cu Facebook oriunde în lume”, a spus Sweeney.

  Totul se rezumă la confidențialitate

  Ironic, o serie de mesaje răspândite pe WhatsApp, au susținut că noua politica de confidențialitate conferă serviciului dreptul de a citi mesajele utilizatorilor și de a preda informațiile companiei sale mamă Facebook. Astfel, WhatsApp a anunțat o întârziere în implementarea noilor termeni. „Vrem să fim clari că actualizarea politicii nu afectează în niciun fel confidențialitatea mesajelor dvs. cu prietenii sau familia”, a spus WhatsApp într-o actualizare postată pe site-ul său. Compania spune că va întârzia implementarea noii sale politici până pe 15 mai.

  Amir Ghodrati, directorul market insights al App Annie, spune că deciziile rapide sunt importante. „Aceste tipuri de schimbări în aplicațiile de mesagerie și rețele sociale nu sunt neobișnuite. Datorită naturii aplicațiilor sociale și a modului în care funcționalitatea principală implică comunicarea cu ceilalți, creșterea lor poate fi adesea rapidă, pe baza evenimentelor actuale. Am văzut o cerere în creștere în ultimii ani pentru mesaje criptate și aplicații axate pe confidențialitate. ”

  Trecerea la mai multe aplicații de mesagerie axate pe confidențialitate se construise înainte de dezastrul de relații publice al WhatsApp, a spus Ghodrati. „Aplicațiile de mesagerie care oferă funcții de confidențialitate au cunoscut cea mai mare creștere a angajamentului în [prima jumătate a anului] 2020. Aceste aplicații au văzut în medie 30% mai mulți utilizatori activi decât alternativele. Aplicațiile precum Signal, Telegram, Wickr și WhatsApp oferă funcții de confidențialitate, de la transferul de date criptat end-to-end până la ‘mesaje cu autodistrugere’ ”.

  În mod ironic, în anumite privințe, WhatsApp este mai concentrat pe confidențialității decât competitorul său Telegram. Primul aplică criptarea end-to-end, în mod implicit pentru fiecare chat, cu excepția celor dintre utilizatori și întreprinderile mari. Cu toate acestea, Telegram activează criptarea end-to-end pentru „chat-urile secrete”, o opțiune pe care utilizatorii trebuie să o selecteze activ pentru fiecare contact individual.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here