More

  Top 10 k-drame de vizionat pe Netflix

  Top 10 k-drame de vizionat pe Netflix. Netflix a început să adauge din ce în ce mai multe seriale coreene și asta îmi ocupă tot timpul. 

  Top 10 k-drame de vizionat pe Netflix

  Deși ai crede că serialele coreene sunt un alt soi de telenovele, în realitate se apropie de stilul serialelor americane. Mai mult decât atât, multe scenariile întâlnite în k-drame sunt împrumutate de la americani. Diferența o face, totuși, creativitatea. Cel puțin din punctul meu de vedere.

  K-drama oferă diversitate. De la seriale istorice, la seriale polițiste, seriale axate pe corupția din societatea coreeană la seriale romantice. Ideea e că ai de unde alege, mai ales dacă nu mai știi ce seriale să urmărești pe durata pandemiei.

  Lăsând vorba la o parte, iată top 10 seriale k-drama de vizionat pe Netflix:

  10. My ID is Gangnam Beauty

   My ID is Gangnam Beauty este o k-drama care abordează subiecte precum chirurgia estetică, obiectificarea femeilor și modul în care societatea acceptă aceste comportamente. „Gangnam Beauty” este un termen derogatoriu folosit pentru a descrie persoanele care și-au făcut operații estetice.

  Deși poate fi considerat un serial romantic, My ID is Gangnam Beauty arată, într-un mod mai subtil și modul în care putem ajunge să avem o imagine distorsionată asupra propriului nostru corp.

  My ID is Gangnam Beauty spune povestea lui Kang Mi-Rae, care s-a născut cu o formă a fețeii nu tocmai plăcută, Ea alege să apeleze la chirurgie estetică înainte de a intra la universitate. Însă, ea devine mult prea conștientă de propriul corp și ajunge să fie judecată de cei din jurul ei.

  Serialul are 16 episoade și un final fericit. Perfect pentru binge-watching într-o zi de weekend.

  9. The Master’s Sun

  În mod normal acest serial ar fi în top 5, însă acesta nu este topul k-dramelor fantastice. Este doar un top generic.

  The Master’s Sun intră în categoria serialelor horror. Deși sunt câteva momente de spaimă, personal aș numi serialul comedy horror. Scenariul se învârte în jurul  lui Tae Gong-Shil, care poate să vadă fantome în urma unui accident în adolescență.

  Joo Joong-Won este CEO al Kingdom Group și deține un important hotel și un magazin universal. Cei care intră în contact cu el îl consideră un om de afaceri nemilos. Însă, pentru Tae Gong-Shil el este singurul care poate ține fantomele la distanță.

  Cei doi ajung sa se ajute unul pe celălalt rezolvând câteva mistere și ajutând fantomele să treacă în lumea cealaltă.  Deși, Joo Joong-Won ar prefera să nu se implice, Tae Gong-Shil  este singura care poate lua legătura cu o persoană din trecutul lui. Astfel, cei doi ajung sa lucreze împreună.

  The Master’s Sun este un serial plin de mister, fantezie și un mic (mare) twist către final, iar chimia actorilor este “chef’s kiss”.  Serialul are tot 16 episoade, dar nici nu vei simți cum trece timpul.

  8. Weightlifting Fairy Kim Bok Joo

  Weightlifting Fairy Kim Bok Joo arată greutățile prin care trec sportivii aspiranți. Deși povestea este relativ simplă, este destul de ușor să relaționezi cu actorii. Distribuția este excelentă, fie că este vorba de actorii principali sau de cei secundari. Performanța lor este adorabilă.

  Serialul abordează și probleme precum tulburările alimentare și preconcepțiile prin care trec anumiți atleți. Desigur, avem și momente romantice. (până la urmă vorbim de adolescenți)

  Unul dintre cele mai reușite lucruri din Weightlifting Fairy Kim Bok Joo este modul în care serialul reușește să fie emoțional și chiar dramatic uneori. Însă, nu își pierde niciodată atmosfera distractivă. Interacțiunile între personaje sunt delicioase și uneori, hilare.

  Serialul are 16 episoade și este inspirat din viața medaliatei olimpice cu aur Jang Mi-ran.

  7. Oh My Venus

  Oh My Venus este o poveste de dragoste dulce și relativ directă. Nu urmează stilul tipic de k-dramă coreeană. Serialul se învârte în jurul unei probleme reale. Obezitatea. Foarte puțini oameni pot pretinde de fapt o dietă sănătoasă. Pierderea kilogramelor este un lucru dificil.

  Ceea ce face serialul grozav este mentalitatea de antrenor versus pacient și relația rezultată din acest schimb. Serialul te va face să râzi, să anticipezi eventuala poveste de dragoste și la final poate îți vei dori și tu propriul antrenor personal care să țipe la tine când nu respecți programul.

  Una peste alta, serialul are tot 16 episode și îl recomand oricărei persoane care caută o comedie bună, care nu este o drama tipică.

  6. Uncontrollably Fond

  Uncontrollably Fond spune povestea lui Shin Joon-young, un actor celebru care lupta cu o boală. Pentru că este renumit, încerca din greu să-și ascundă boala, desi este urmărit tot timpul. Celălalt personaj principal este Noh Eul, un PD care l-a cunoscut pe Shin Joon-young în liceu.

  Povestea se desfășoară într-un ritm destul de lent. Însă, vine la pachet cu o interpretare impecabilă, o estetică de filmare frumoasă și momente emoționale memorabile. Dacă vrei o dramă care să îți fângă inima, serialul acesta este pentru tine.

  Uncontrollably Fond nu are un final fericit, dar te poți regăsi în multe momente. Ceea ce face acest serial și mai trist este că actorul principal  Kim Woo Bin s-a luptat la rândul lui cu o boală gravă. El a fost diagnosticat cu cancer nazofaringian. În prezent, el încă se recuperează.

  Serialul are 20 de episode, iar până la final te va face să plângi în hohote.

  Top 10 k-drame de vizionat pe Netflix

  Intrăm cu adevărat în pâine, și anume, intrăm în topul k-dramelor preferate. (cu alte cuvinte seriale vizionate de cel puțin 3 ori)

  5. A Korean Odyssey

  Intrăm în pâine cu A Korean Odyssey. Intrăm în topul k-dramelor preferate. (cu alte cuvinte seriale vizionate de cel puțin 3 ori)

  A Korean Odyssey (cunoscută și sub numele de Hwayugi) este o dramă romantică, fantastică, cu Lee Seung Gi în rolul Son Oh Gong, un spirit de maimuță nemuritor și Oh Yeon So în rolul Jin Seo Mi, o femeie se dovedește a fi Sam Jong, care este destinat să salveze lumea.

  A Korean Odyssey este o adaptare modernă a unei povești clasice, chinezești, Journey to the West. Povestea a fost publicată în secolul al XVI-lea și a fost supusă multor adaptări de televiziune și film.

  În povestea originală, Son Oh Gong trebuie să meargă în pelerinaj cu Sam Jong, care este călugăr. Rolul lui Son Oh Gong este de a-l proteja pe Sam Jong de demonii care vor să-l mănânce. Se pare că cei care îl mănâncă pe Sam Jong vor deveni nemuritori.

  Pentru că Son Oh Gong este un personaj buclucaș o coroană aurie este folosită pentru a-l controla. Dacă se cântă o mantră specială, coroana se strange în jurul capului său.  

  În această adaptare, Sam Jong este o femeie, iar coroana este o brățară de aur, care este furnizată pentru Sam Jong de Ma Wong (demonul taur). Brățara îl face pe Son Oh Gong să se îndrăgostească de Sam Jong, așa că acesta trebuie să o protejeze de demoni.

  A Korean Odyssey urmărește misiunile de capturare a demonilor ale lui Son Oh Gong și Sam Jong. Treptat, Sam Jong se îndrăgostește de Son Oh Gong, dar este conștientă de faptul că dragostea lui pentru ea provine din brățară. Prin urmare, își face griji cu privire la ziua în care misiunea ei de a salva lumea va fi completă, iar brățara va deveni ineficientă.

  Serialul este destul de complicat, cu o mulțime de povești secundare, totul împachetat în 20 de episode, dar merită fiecare minut de vizionare.

  4. Strong Woman Do Bong Soon

  Do Bong-Soon provine dintr-o linie de femei cu adevărat puternice și este SUPER puternică ea însăși. Poate ridica mașinile și poate arunca oamenii în aer cu ușurință. Legenda spune că, dacă femeile își folosesc puterea din motive egoiste, își pierd puterea.

  Bong Soon își folosește puterea la minimum și încearcă să fie normală. Totul se schimbă când ea devine bodyguard-ul CEO-ului  Ainsoft, Ahn Min-hyuk. (bineînțeles, cei doi se îndrăgostesc)

  Serialul vine cu un element thriller în care câteva femei sunt răpite și dispar fără urmă. Poliția are dificultăți în a găsi indicii. Bong-Son se implică în caz și jură să găsească vinovatul.

  Dacă îți plac acțiunea, misterul, romantismul, comedia, cu siguranță vrei să vizionezi cele 16 episoade ale acestui serial. Strong Woman Do Bong Soon intră în categoria serialelor pe care aș vrea să le șterg din memorie doar să le văd din nou pentru prima dată.

  Top 10 k-drame de vizionat pe Netflix

  Să aleg top 3 k-drame este cea mai grea decizie a vieții mele. Healer, Hwarang și Descendents of the Sun sunt egale în inima mea. Dar nu și în acest top. Așa că revenim.

  3. Healer

  Healer prezintă războiului dintre dintre jurnalism și conducătorii corupți ai țării.  O a doua generație de jurnaliști caută adevărul despre trecutul lor și al părinților lor.

  Responsabilii vor plăti doar când un adevăr întunecat care implică oameni puternici de la conducerea țării va fi expus. Healer este un spion care caută să descopere ce se ascunde în spatele distrugerii propriei sale familii. Corupție, înscenare și abuz.

  Una peste alta, Healer este o dramă foarte bună, cu o poveste bună și o distribuție pe măsură. Acțiunea și cascadoriile sunt perfecte. Interpretarea lui Ji Chang-Wook în rolul principal este „chef’s kiss” și nici nu vreau să vorbesc despre chimia dintre el și Park Min-Young. (Park Min-Young este actrița mea preferată în k-drama).

  Healer vine cu 20 de episode pline de acțiune, romantism și un scenariu pe măsură. Enjoy!

  2. Hwarang

  Hwarang se bazează pe adevărații hwarang. Nobili tineri, frumoși, care erau pricepuți în artele fine și arte marțiale, care aveau sarcina de a proteja Silla. (Silla a fost unul din Cele trei regate ale Coreei, și una din cele mai longegive dinastii din lume)

  Prinși de circumstanțe și de așteptările părinților, acești tineri trebuie să învețe nu numai să devină hwarang, ci și cum să-și aleagă propriul drum. Accesarea unui element al istoriei Sillei oferă acestui serial o bază în realitate.

  Hwarang este o k-dramă istorică. Povestea s-a dezvoltat linear, cu un echilibru de umor ușor, romantism, schemă politică și acțiune. (Și nu are nimic a face cu faptul că toți actorii de gen masculin sunt exceptional de drăguți)

  Serialul se încheie după 20 de episode, totul împachetat frumos cu o coloană sonoră de excepție.

  1. Descendants of the Sun

  Descendants of the Sun este un must dacă vrei să intri în lumea k-dramelor. Vei găsi aici romantism, acțiuni militare, politică internațională, intrigi criminale, dar și umor.

  Descendants of the Sun este cu adevărat o experiență de neratat, nu doar o dramă. Datorită expunerii sale la nivel mondial, este probabil cea mai vizionată dramă coreeană din istorie.  

  Descendants of the Sun este o dramă coreeană cu 16 episoade. Spune povestea unei trupe de forțe speciale militare și o echipă medicală care sunt într-o misiune de menținere a păcii. Onoarea și riscul serviciului militar sunt temele care stau la baza acestei serii.

  Majoritatea dramelor sunt despre indivizi. Serviciul militar ca temă principală este neobișnuit, dar revigorant. Îmbinarea celor două sfere, militară și medicală a oferit o înțelegere mai amplă asupra valorilor și viziunii celor două.

  Descendents of the Sun va rămâne pe primul loc pentru mine pentru totdeauna! Dar sunt mereu cu ochii pe noi k-drame…așa că ne auzim curând.

  URMĂREȘTE-NE

  16,068FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,649AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here