More

  Senzori și dispozitive smart home Xiaomi de la Orange: 2 scenarii pe care le-am testat

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Senzori și dispozitive smart home Xiaomi de la Orange. Oferta de dispozitive Xiaomi de la Orange prezintă atât dispozitive inteligente, cât și o mulțime de senzori care te ajută să îți placă mai mult acasă. Dacă v-am arătat într-un articol separat cum poți să instalezi și să configurezi setul de senzori, acum vom vedea cum poate lucra acesta împreună cu mai multe dispozitive Xiaomi.

  Orange ne-a pus la dispoziție un pachet diversificat de senzori și dispozitive. În acest articol vom vedea scenariile care cuprind:

  Lampa Xiaomi Bedside 2;
  Mi Smart Senzor;
  Becul Mi Smart LED;
  – Becul Mi Led Smart Bulb Alb și Color;
  Camera de supraveghere Mi Home Security;
  Priza inteligentă Zigbee;
  Lampa Mi Led Desk 1S;
  – Senzor temperatură și umiditate.

  Orange și Xiaomi: Aplicația Xiaomi Home

  Orange și Xiaomi transformă casa în acasă - Xiaomi Home

  Aplicația Xiaomi Home nu doar centralizează toate dispozitivele smart pe care Xiaomi le produce. Acesta pune la dispoziția utilizatorului unelte prin care el să poată controla fiecare dispozitiv individual. Mai mult de atât, Xiaomi Home oferă posibilitatea prin care dispozitivele și senzorii pot interacționa între ei.

  Gestionarea fiecărui senzor și dispozitiv în parte, prin intermediul aplicației, oferă acces la un meniu de automatizare. Acest meniu odată accesat, oferă posibilitatea de a crea o relație cu oricare dintre celelalte dispozitive din locuință.

  Orange și Xiaomi: accesarea senzorilor

  În exemplul prezentat în poza de mai sus, avem o automatizare a unui senzor de mișcare cu lampa Xiaomi Bedside 2. Astfel de scenarii pot fi realizate pentru un singur senzor, care să interacționeze cu mai multe dispozitive.

  În continuare, vă voi prezenta două scenarii pe care noi le-am aplicat pentru dispozitivele de la Xiaomi.

  Scenariul 1: Pornirea și oprirea automată a purificatorului de aer Xiaomi

  Primul scenariu implică automatizarea procesului de pornire și oprire a purificatorului Xiaomi Mi Air Purifier 2H. Acest proces este controlat de către senzorul de uși și ferestre Mi Window and Door Sensor.

  Scenariul este unul foarte simplu. Scopul purificatorului de aer este de a purifica aerul din încăpere. Este evident că în momentul în care aerisim încăperea, devine redundantă folosirea purificatorului de aer.

  În acest sens, am stabilit prima regulă. Dacă ușa este deschisă și rămâne deschisă pentru o perioadă mai lungă de 1 minut, purificatorul de aer va fi oprit. Intervalul de 1 minut este fixat tocmai pentru a gestiona deschiderile accidentale sau de scurtă durată.

  Cea de-a doua regulă vine firesc, pentru scenariul stabilit. Odată ce camera a fost aerisită complet, aerul trebuie purificat. Imediat ce ușa este închisă, iar senzorul de uși și ferestre detectează acest lucru, purificatorul de aer este pus în funcțiune.

  Acest scenariu ne arată cum două reguli simple te pot ajuta pentru a nu mai fi nevoit să interacționezi cu purificatorul de aer, să îl oprești și apoi să îl pornești, când este necesar. Totul se realizează automat.

  Scenariul 2: Pornirea automată a umidicatorului prin senzorul de temperatură și umiditate

  Acest scenariu, la fel ca cel anterior, are ca scop sporirea confortului în încăpere. Nu este suficient să ai un aer pur, ci trebuie să ai și o umiditate optimă. În mod normal, umidificatorul Xiaomi are integrați senzori de temperatură și umiditate. În acest caz, poate vă întrebați de ce am mai avea nevoie de un alt senzor care să declanșeze aparatul?

  Problema cu temperatura și umiditatea este că aceasta poate să fie diferită, în funcție de poziționarea senzorilor din casă. Dacă punem doi senzori în capetele opuse ale încăperii, am putea avea valori diferite de umiditate și temperatură. Știm asta și de la instalarea termostatului. Niciodată acesta nu trebuie amplasat lângă o sursă de căldură.

  Acum că ne-am lămurit de ce trebuie să avem un senzor separat, pentru a beneficia de umiditate uniformă, haideți să vedem scenariul.

  După cum putem observa, regula este foarte simplă. Dacă senzorul de temperatură și umiditate înregistrează nivelul de umiditate sub 40%, trimite semnal la umidificatorul Xiaomi să pornească.

  Cea de-a doua regulă stabilește ca în momentul în care senzorul înregistrează o umiditate de peste 60%, să dea comanda pentru ca umidificatorul de aer să se oprească. Acesta este un scenariu care te scutește de monitorizarea manuală a acelor parametri și de a fi nevoit să gestionezi dispozitivele manual.

  Senzori și dispozitive smart home Xiaomi de la Orange – Concluzia

  Oricât de pasionat de gadget-uri și tehnologie ai fi și oricât de mult ți-ai dori să interacționezi cu dispozitivele, există anumite sarcini care îți mănâncă mult timp. Prin intermediul aplicației Xiaomi Home, câștigi mai mult timp pentru a-l petrece așa cum îți place ție.

  La Orange găsești cea mai variată gamă de telefoane și device-uri. Fără să părăsești confortul propriului cămin, fără să faci drumuri neesențiale în magazin, intră pe webshop Orange să vezi ce telefoane și alte produse pentru o viață activă, pentru educație, divertisment și smart home găsești în oferta operatorului.

  Poți, de asemenea, să consulți oferta LOVE de la Orange și să afli mai multe informații despre ofertele speciale #îmiplace.

  Ofertă Orange Love cu produse Xiaomi este valabilă până la 22 martie 2021 cu posibilitate de prelungire, pentru clienții cu o vechime de minimum 18 luni care activează serviciile Fibră și TV prin cablu prin cablu, pe 2 ani, împreună cu prelungirea unui abonament de voce mobilă Fun / Smart.

  Prețul promoțional al device-urilor include o reducere până la 200 € bonus de vechime, care oferă câte 10 € pentru fiecare an petrecut în rețea, la achiziția Orange Fibra 1000, calculat la o vechime de maximum 20 ani. Bonusul de vechime se poate aloca o singură dată. Oferta este valabilă în limita stocului disponibil, iar prețurile afișate conțin TVA.

  Indiferent de pasiunile pe care le ai, de cum lucrezi, înveți sau te distrezi, la Orange găsești oferte care să răspundă tuturor nevoilor tale, acestea fiind adunate în campania #îmiplace.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.