More

  Xiaomi Mi Smart Sensor Set de la Orange: Cum îl instalezi și setezi scenarii

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Xiaomi Mi Smart Sensor Set este un pachet de senzori care pot fi integrați în casa ta. Acesta conține un senzor multifuncƫional de tip gateway, care ȋndeplinește și rolul de hub și sirenă. Mai departe, avem doi senzori de mișcare și doi senzori pentru uși și ferestre. Ultimul dispozitiv din pachet este Mi Wireless Switch, care este un senzor tip telecomandă. Pachetul complet de senzori poate fi achiziționat din magazinul online Orange sau din orice magazine fizic Orange Shop.

  Setul este perfect pentru cei care au nevoie de o soluție minimă de securitate pentru locuința lor. Dar acesta este și un punct de pornire pentru transformarea casei într-una inteligentă.

  Instalarea și configurarea senzorilor se realizează foarte ușor, iar totul poate fi controlat printr-o singură aplicație: Mi  Home. Cei care dețin deja mai mulți senzori, inclusiv de la alți producători, pot alege acest set deoarece aplicația poate fi integrată cu Google Home.

  Xiaomi Mi Smart Sensor Set: Instalare și configurare

  Înainte de orice, trebuie descărcată aplicația Mi Home. Aceasta este disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS. Odată instalată, dacă nu ai un cont creat, trebuie să te înregistrezi și să creezi un cont. După ce acești pași au fost îndepliniți, putem trece mai departe la instalarea senzorilor.

  De aici, instalarea senzorilor se va realiza mult mai simplu. Aplicația ne va purta prin toți pașii care trebuie urmați. Începem astfel cu instalarea primului senzor, respectiv cel principal. Fără acesta, nu putem folosi niciunul dintre ceilalți senzori din set.

  Xiaomi Mi Smart Sensor Set: Mi Smart Home Hub

  Xiaomi Mi Smart Sensor Set

  Senzorul gateway trebuie introdus într-o priză. Este de preferat ca priza să fie într-un loc care nu este obstrucționat de alte obiecte de mobilier. Este nevoie ca undele semnalului să poată ajunge la el fără probleme.

  După ce senzorul a fost conectat la sursa de energie, trebuie deschisă aplicația și Mi Home și apăsat butonul „+” din conțul din dreapta-sus al ecranului. Va apărea un ecran de selecție, unde avem mai multe dispozitive.

  Din meniul din stângă, selectăm categoria „Senzor” și dăm scroll până la subsecțiunea „Gateway”. De aici alegem „Mi Control Hub” și urmăm instrucțiunile din aplicație.

  Odată ce HUB-ul a fost configurat și apare în lista dispozitivelor disponibile, putem trece la instalarea și configurarea celorlalți senzori.

  ATENȚIE! Este indicat ca fiecare senzor să fie atribuit unei încăperi. Acest lucru va ajuta la gestionarea mult mai simplă a dispozitivelor, atunci când numărul lor va crește.

  Senzorii de mișcare

  Xiaomi Mi Smart Sensor Set

  Cei doi senzori de mișcare sunt potriviți pentru supravegherea anumitor zone din casă. Aceștia pot declanșa alarma, în cazul în care detectează mișcare. La fel de bine, acești senzori pot fi folosiți pentru stabilirea unor automatizări, cum ar fi aprinderea unor becuri inteligente, când este detectată mișcare.

  În același mod, dacă senzorul nu mai detectează mișcare, poate comanda oprirea becului inteligent. Scenariile pot fi nenumărate, iar tu poți fi limitat doar de numărul de senzori și dispozitive pe care îl deții.

  Instalarea senzorilor de mișcare se realizează foarte simplu. Accesăm același ecran al aplicație, de adăugare al unui dispozitiv nou. Trebuie să urmăm acești pași pentru fiecare senzor în parte. La fel, accesăm meniul din stânga și alegem „Sensor”, iar din lista senzorilor alegem „Mi Motion Sensor”.

  De aici, procesul de instalare se va desfășura firesc. Odată ce senzorul a fost instalat, el trebuie amplasat în locul dorit, în camera care se dorește a fi monitorizată.

  Senzorii de uși și ferestre

  Xiaomi Mi Smart Sensor Set

  Senzorii de uși și ferestre este cel mai bine să fie asociați hub-ului înainte de a fi montați pe ușă sau pe fereastră. Astfel evităm problemele de interferențe ale semnalului și știm sigur că aceștia au fost adăugați în sistem.

  Modul de instalare este același pe care îl avem și pentru ceilalți senzori. Trebuie urmați pașii din aplicație, pași care sunt, de altfel, intuitivi.

  Xiaomi Mi Smart Sensor

  După ce ambii senzori de uși și ferestre apar în aplicație și au fost atribuiți încăperii în care se doresc a fi amplasați, îi instalăm pe tocul ușilor sau ferestrelor. Se dezlipește autocolantul de pe spatele senzorului și se lipește pe toc.

  ATENȚIE! Senzorul este format din două componente. Un senzor mare, care se montează pe toc, alături de un senzor mic, care se montează pe canat. Fiecare dintre aceștia prezintă un șanț pe o singură margine a sa. Cele două șanțuri trebuie să fie amplasate unul în fața celuilalt, pentru ca senzorul să funcționeze corect.

  Mi Wireless Switch

  Ultimul dispozitiv din acest pachet de senzori este Mi Wireless Switch. Mai exact, este un senzor tip telecomandă, care activează sau inactivează funcƫia Wi-Fi. De asemenea, poate opri sau porni activitatea altor aparate Xiaomi conectate ȋn reƫea.

  Instalarea sa se face la fel de simplu ca în cazul celorlalți senzori. Din lista de produse, mergem la secțiunea „Lighting” și din subsecțiunea „Remote Control” alegem dispozitivul „Mi Wireless Switch”.

  Odată ce dispozitivul a fost instalat, acesta va apărea în lista de dispozitive disponibile în casa ta.

  Mai departe, deși am instalat toți senzorii, aceștia nu funcționează până când nu îi configurăm din aplicație. Ce înseamnă acest lucru? Senzorii funcționează după automatizări. Mai exact, un set de reguli după care aceștia se ghidează. Trebuie să știe ce acțiuni să urmărească, când și ce trebuie să facă în cazul în care o acțiune se declanșează. Aceste aspecte le vom parcurge imediat.

  Xiaomi Mi Smart Sensor Set: Configurarea senzorilor și stabilirea unor reguli de automatizare

  Pentru că senzorii sunt instalați și sunt activi, prima automatizare pe care trebuie să o realizăm este chiar în senzorul HUB. Acesta activează ca un centralizator, dar spuneam că are rol multiplu. Este Hub, apoi este sirenă, iar nu în ultimul rând este și lampă de veghe.

  Ne vom concentra pe funcția de sirenă și lumină de veghe. Funcția de hub am menționat-o în momentul în care am instalat ceilalți senzori.

  Dacă accesăm „Mi Control Hub” din aplicație, vom vedea meniul denumit „Guard settings”. Accesând acel meniul vor apărea alte sub-meniuri. Mai departe trebuie să alegem „Alarm trigger device”, care ne va duce în ecranul unde avem toți senzorii care pot declanșa alarma. De aici putem să pornim sau să oprim anumiți senzori.

  Xiaomi Mi Smart Sensor Set: Configurarea senzorilor

  În cazul în care plecăm de acasă și dorim ca acești senzori să ne avertizeze când au detectat mișcare, ori cineva a deschis fereastra sau ușa pe care sunt montați senzorii, tot ce trebuie să facem este să accesăm din aplicație „Mi Control Hub” și să apăsăm iconița care indică acel scut dezactivat. Odată apăsat, scutul se va activa, iar senzorii vor transmite un semnal când detectează mișcare.

  Xiaomi Mi Smart Sensor Set: Armare

  Stabilirea unor automatizări cu alte dispozitive Xiaomi

  Senzorii nu sunt limitați la interacțiunea cu Mi Control Hub. Aceștia pot fi folosiți cu mai multe dispozitive. Spre exemplu, în locuința noastră, am ales ca un senzor de mișcare să acționeze ca declanșator pentru lumina de veghe. Lumina de veghe este Xiaomi Mi Bedside Lamp. Așa arată automatizarea din aplicație:

  Xiaomi Mi Smart Sensor Set: Armare

  După cum se poate observa, am stabilit două reguli. În intervalul orar 00:00 – 07:00, dacă senzorul de miscare detectează mișcare, dispozitivul Bedside Lamp se va aprinde pe modul „Night Lamp”. Cea de-a doua regulă se desfășoară în același interval orar, doar că regula este diferită. Dacă senzorul de mișcare nu detectează nicio mișcare timp de 2 minute, lampa Bedside se va stinge.

  Este doar un exemplu de automatizare. Pot fi nenumărate alte scenarii, iar după cum spuneam mai sus, poți fi limitat doar de numărul de dispozitive pe care îl deții.

  Concluzia

  Folosim deja de 2 săptămâni acest sistem de senzori și pot spune că ne-a ușurat viața. Iar dacă ne uităm la prețul de doar 390,90 lei, din magazinul online Orange, putem spune că este și accesibil. Pentru ceea ce oferă, este destul de greu să vii cu argumente împotriva acestei achiziții. Pe mine, unul, m-a cucerit.

  Dacă vrei să vezi cum am instalat senzorii în casă și ce scenarii am setat, urmărește videoclipul dedicat senzorilor Xiaomi din oferta Orange.

  Ce alte produse Xiaomi testăm în campania #ÎmiPlaceAcasă de la Orange

  Avem 9 produse inteligente Xiaomi din oferta Orange Smart Home pe care i-am instalat în casă. Pe unele le folosim acum pentru LIVE-urile de pe YouTube Noobz, pe altele pentru relaxare și citit în dormitor, pe altele pentru a nu mai uita aprinsă lumina în diferite încăperi din casă, dar și pentru a controla temperatura și umiditatea din locuință.

  Iar pentru că am adus vorba de telefoane, vă reamintesc că la Orange găsiți o gamă variată de telefoane și device-uri smart. În decembrie vă arătam inclusiv cum să vă cumpărați online smartphone-uri noi sau recondiționate de la Orange, cum să vă faceți un abonament sau să faceți upgrade la vechiul abonament, folosindu-vă de contul My Orange.

  Recent m-au întrebat două persoane cum își pot cumpăra două modele de smartphone-uri high-end pentru business la un preț ceva mai accesibil. Așa că, recomand și aici ce le-am recomandat lor. Intrați în contul My Orange pe webshop-ul Orange și faceți o simulare din confortul casei voastre. Găsiți acolo toate detaliile.

  De asemenea, nu uitați de programele de reciclare, recondiționare și Buy-Back de la Orange despre care vă vorbeam la finalul anului trecut. Cristi și-a cumpărat prin Buy-Back un Galaxy Note20 Ultra 5G cu 3300 lei, nou, deși acesta costa peste 6000 lei. Aflați de aici povestea pe larg.

  Toate ofertele speciale Orange #îmiplace le găsiți aici.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.