More

  Facebook arată cum ar funcționa conceptul de brățară AR

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Facebook arată cum ar funcționa conceptul de brățară AR. Dispozitivul ar putea traduce semnalele nervoase în „comenzi digitale”.

  Facebook arată cum ar funcționa conceptul de brățară AR

  Anul trecut, Facebook a prezentat Project Aria, proiectul de cercetare al companiei în ceea ce ține de realitate augmentată. La acea vreme, Facebook a prezentat o viziune în care un astfel de dispozitiv ar putea prelua multe dintre funcțiile pentru care folosim în prezent smartphone-urile. Astfel, Facebook oferă o nouă perspectivă asupra modului în care utilizatorii ar putea controla AR din încheieturi.

  Ideea, potrivit cercetătorilor de la Reality Labs de la Facebook, este de a utiliza o tehnică cunoscută sub numele de electromiografie sau EMG. Această tehnică poate detecta semnale nervoase care se deplasează prin încheietura mâinii. Un dispozitiv purtat la încheietura mâinii ar avea senzori specializați. Astfel, ar putea interpreta aceste semnale și le-ar poate traduce în „comenzi digitale”. Aceste comenzi pot fi apoi utilizate pentru a controla un dispozitiv sau o interfață AR.

  „Acest lucru nu este asemănător cu citirea minții”, explică Facebook într-o postare pe blog. „Gândește astfel: faci multe fotografii și alegi să distribui doar unele dintre ele. În mod similar, ai multe gânduri și alegi să acționezi numai asupra unora dintre ele. Când se întâmplă acest lucru, creierul trimite semnale către mâini și degete, spunându-le să se miște în moduri specifice pentru a efectua acțiuni precum tastarea și glisarea. Este vorba despre decodarea acelor semnale de la încheietura mâinii – acțiunile pe care deja ai decis să le faci – și traducerea acestora în comenzi digitale pentru dispozitivul tău. ”

  EMG este extrem de precis

  Un avantaj al utilizării unui astfel de sistem, spune Facebook, este că EMG este atât de precis încât poate „înțelege mișcarea degetelor la doar un milimetru”. În cele din urmă, s-ar putea să nu fie necesar să miști un deget. Trebuie doar să existe o „intenție” de a face acest lucru.

  Această precizie ar putea, de asemenea, face din navigarea interfețelor AR o experiență mult mai rapidă. De exemplu, cercetătorii Facebook spun că EMG ar putea permite oamenilor să tasteze pe o tastatură virtuală la o viteză mai mare decât ceea ce este posibil pe una mecanică.

  Deocamdată, Facebook încă reglează elementele de bază ale interacțiunii cu EMG. Compania a prezentat o interacțiune pe care o numește „click inteligent”. Interacțiunea permite utilizatorilor să „facă click” pe un meniu, mișcând subtil degetele. Interfața se poate adapta, pe baza informațiilor contextuale și a ceea ce știe despre utilizator. „Sistemul va putea face inferențe profunde asupra ceea ce ai putea dori să faci în diferite situații, pe baza informațiilor pe care alegi să le dai și despre împrejurimi”, spune Sean Keller, director de cercetare de la Facebook Reality Labs.

  Keller și alți cercetători au subliniat că această lucrare este încă într-un stadiu incipient. Însă, oferă o privire asupra modului în care Facebook se gândește la viitorul realității augmentate și la ceea ce ar putea fi posibil într-o zi.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.