More

  OCLEAN AIR 2: Cât merită să dai pe o periuță electrică

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  OCLEAN AIR 2 este periuța de dinți pe care o folosesc deja de peste 4 luni. După cum foarte bine știți, considerăm igiena personală extrem de importantă. Iar atunci când vine vorba despre igiena dentară, trebui să acorzi atenție sporită acestui proces. Dintii fac parte din aparatul digestiv. Masticația este prima etapă a procesului de digestie. Ea joacă un rol foarte important, iar în lipsa dinților, procesul de digestie este mult îngreunat. Lipsa dinților poate duce la dereglari importante în absorbtia alimentelor. Mădălina ne învață cum să mâncăm corect, dar trebuie să nu uităm să ne spălăm pe dinți.

  La Noobz am vorbit despre importanța unei igiena dentare corecte, iar Mădălina v-a vorbit și despre ce implică montarea, purtarea și îngrijirea unui aparat dentar. Am aflat că este indicat ca periajul să fie de cel puțin 2 minute și că optim este să avem și un irigator bucal.

  Pe lângă recenziile periuțelor de dinți Oral-B Genius 10000N, Mădălina a testat și o altă tehnologie, disponibilă pe Foreo ISSA Hybrid. Spunea că este un cu totul alt mod de abordare al îngrijirii orale. O abordare care este mult mai blândă cu gingiile, dar care și curăță suficient de bine dinții.

  OCLEAN AIR 2 este potrivită pentru persoanele cu gingii sensibile

  O periută de dinți similară voi prezenta și eu astăzi. Este vorba despre periuța Oclean Air2. După cum spuneam, este potrivită în special pentru cei care au gingii sensibile. Despre existența ei am aflat prin intermediul unui newsletter. Fiind abonați la toate feed-urile marilor show-uri care prezintă produse de consum, am primit informații și despre noul model Oclean Air 2. Am luat legătura cu producătorul și am solicitat un sample pentru test. După aproximativ o lună, a ajuns la noi produsul. Periuța o folosesc de anul trecut, din luna octombrie. O folosesc alternativ cu periuța de la Oral-B. Motivul este foarte simplu, dar îl voi detalia un pic mai târziu.

  Dar ce brand este Oclean și de unde vine? Marca Oclean este produsă de compania Shenzhen Yunding Information Technology Co., Ltd., care a fost înființată în anul 2016 și are sediul în Shenzhen. Compania a înființat și un sediu de cercetare și dezvoltare în Xi’an și, după spusele companiei, se dedică îmbunătățirii tehnologiei pentru menținerea sănătății bucale. Compania combină hardware-ul și tehnologia cloud computing pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă, confortabilă și personalizată.

  Compania a câștigat și două premii în cadrul iF Design Awards. Unul în 2018, pentru oclean One, iar al doilea în anul 2020, pentru Oclean Z1. Prin urmare, au produse premiate și recunoscute la nivel mondial. Un aspect interesant este faptul că produsele Oclean sunt comercializate și sub brandul Xiaomi. Asta pentru a avea un motiv în plus de încredere în produs. Xiaomi se bucură de un trend crescător în Europa. Clienții adoptă din ce în ce mai multe produse Xiaomi, iar noi am testat recent o soluție de tip Smart Home, cu produse Xiaomi.

  Pachetul conține periuța de dinți, capul de curățare și încărcătorul USB

  Dar haideți să revenim la produsul pe care eu îl folosesc deja de peste 4 luni. În pachet am primit periuța Oclean Air 2, un cap de curățare și un încărcător magnetic USB. Am fost norocos să primesc versiunea verde a periuței de dinți. Spun asta deoarece periuța este disponibilă în patru versiuni: Pink Rose, Purple Iris, White Tulip și Eucaliptus Leaf. Oricât de mult iubim noi albul, simt nevoia unei pete de culori ici-colo, dar rozul și violetul nu sunt culorile care simt că mă caracterizează. Faptul că acest verde este un verde eucalipt, nu un verde banal, mă face să înțeleg cum a obținut compania premii la capitolul design. Culoarea este, într-adevăr specială și nu o găsești la multe produse în piață. Culoarea spune că ești precum un koala: și gingaș, dar și periculos.

  Iar pentru că vorbim despre design, Oclean a acordat o atenție sporită acestui capitol. Corpul periuței este nici prea subțire, dar nici prea gros. Încape în mână și îți oferă stabilitate și control în timpul periajului. Este foarte ușoară, cântărind doar 95 de grame cu tot cu capul de curățare.

  Încărcarea se realizează prin intermediul unui încărcător magnetic USB. Tot ce trebuie să facem este să așezăm periuța pe încărcător, iar încărcarea se realizează automat. Încărcătorul este de 5W, deci nu vei are o încărcare rapidă. Cu toate acestea, bateria va fi complet încărcată în aproximativ 3 ore. Producătorul spune că o vei putea folosi până la 40 de zile fără să fie nevoie să o încarci. Bateria are o capacitate de 800 mAh. Eu care am folosit-o alternativ, am încărcat-o după 2 luni și 1 săptămână. Am fost atent la acest aspect și am notat. Când periuța este pusă la încărcat, până atinge capacitatea de 95%, ledul din jurul butonului va clipi intermitent. Când este depășită capacitatea de 95%, becul rămâne aprins.

  Oclean Air 2 este rezistentă la apă

  Oclean Air 2 este rezistentă la apă, evident, având standardul IPX7. Asta înseamnă că poți curăța periuța cu apă, fără probleme. Ea rezistă scufundată până la 1m sub apă, timp de 30 de minute. Așa că reușești să o strici doar dacă bagi periuța la un ciclu întreg în mașina de spălat.

  Periuța are un singur buton, de pornire și oprire. Dar nu este singura funcție pe care acest buton o controlează. Oclean Air 2 are două moduri de curățare. Modul implicit este cel „Gentil”. Acest mod oferă un periaj care este blând și nu realizează un număr mare de oscilații. Cel de-al doilea mod este modul „Clean”. Acest mod nu aș putea spune că este unul agresiv. Ce-i drept simți că periuța este „mai agitată”, dar rămâne la fel de blândă cu gingiile. Pentru a schimba între modul Gentil și modul Clean, tot ce trebuie să faci este să menții apăsat butonul de pornire/oprire timp de 2 secunde.

  În ceea ce privește zgomotul, nu este o periuță foarte zgomotoasă. Produce un sunet sub 45 dB, mai exact 35 dB. Iar pentru că am ajuns la acest capitol, am o informație interesantă pentru voi. Pentru a fi clasificate drept periuțe sonice, vibrațiile lor trebuie să fie suficient de rapide pentru a produce un zumzet care poate fi auzit. Tocmai de aceea nu veți vedea niciodată periuțe sonice silențioase.

  Capul de curațare nu se lipește etanș de periuță

  Să vorbim un pic și despre capul de curățare. Primul lucru pe care l-am observat este faptul că atunci când l-am fixat, rămâne o distanță între corpul periuței și capul de curățare. Nu se unesc perfect. Nu știu dacă este de la acest cap sau așa trebuie să fie. În orice caz, dacă se întâmplă acest lucru, nu vă speriați. Eu folosesc de peste 4 luni periuța și nu am întâmpinat nicio problemă. Capul de curățare are pe spate și o porțiune siliconată, care ajută la curățarea limbii încărcate, dacă este cazul.

  Una peste alta, nu mă pot plânge de acest produs, pe de o parte. Pe de altă parte, am folosit acest produs în paralel cu periuța Genius 10000N. De ce? Răspunsul nu este atât de simplu. Nu este nici dificil, dar trebuie să aprofundăm un pic motivul.

  Avem de-a face cu două moduri, respectiv două tehnologii cu care realizăm periajul zilnic. Pe de o parte avem Oral-B Genius, care folosește mișcarea de oscilație rotativă. Cei care vor să afle mai multe despre această periuță și, implicit, despre această tehnologie, găsesc link în descriere către recenzia periuței Genius 10000N.

  De cealaltă parte, Oclean Air 2 este o periuță electrică sonică. Asta înseamnă că vibrațiile vin de la o mișcare oscilantă stânga-dreapta, la o viteză foarte mare. Mai exact, poate ajunge până la 40000 de vibrații pe minut. Exact atât oferă și Genius 10000N, cu mențiunea că numărul de oscilații este de 8800 pe minut. Oscilațiile sunt diferite de pulsații. Dar acest aspect îl clarificăm în recenzia Genius 10000N.

  Periuțele Oclean și Oral-b sunt complet diferite

  Cu această informație în gând, mulți care aleg produsele doar după specificații, ar putea spune, ce spun majoritatea dintre ei, că „produsele chinezești sunt mult mai bune, au specificații de top la prețuri super mici. De ce să dai 1000 de lei pe un produs, când poți să dai 185 de lei pe o periuță care face același lucru?”.

  Păi nu face același lucru. Iar aici nu mai este vorba despre o diferență care constă în numărul de moduri de periaj disponibile, faptul că Genius înregistrează și păstrează datele timp de 2 săptămâni, după care le sincronizează cu aplicația, că oferă aplicație care te ajută să realizezi un periaj corect sau pur și simplu că „plătești firma”.

  Din experiența mea cu Oclean Air 2, dar și a Mădălinei cu Foreo Issa Hybrid, Genius 10000N realizează un periaj mai bun. Oferă avantajul unui periaj mai bun, dar sacrifică „blândețea” asupra gingiilor. Iar periajul mai eficient vine tocmai de la acele 8800 de oscilații. Oclean nu combină oscilațiile stânga dreapta cu pulsații.

  Dar înainte de orice, trebuie să clarific ce înseamnă „mai bun”. Mai bun, aici, este periajul realizat într-o perioadă de 2 minute. Un periaj pentru a fi considerat un periaj corect, trebuie să dureze cel puțin 2 minute. În intervalul de 2 minute, Genius 10000N oferă o curățare mai bună.

  Asta nu înseamnă că Oclean Air 2 nu oferă un periaj eficient, dar pentru obținerea lui este nevoie să stai mai mult în baie. Periajul se poate întinde până la 4 minute, adică dublu. Iar cum timpul înseamnă bani, unii sunt dispuși să dea bani în plus, pentru a economisi și acele 2 minute.

  Oclean Air 2 merită investiția, dar trebuie folosită corect

  Acestea ar fi diferențele „tehnice”, dacă le putem numi așa, între cele două. Eu le-am folosit alternativ pentru că Genius oferă un periaj cam agresiv. Așa că o dată la 3 zile, fac o pauză de 2 zile și realizez periajul cu Oclean Air 2. Este o rutină plăcută și m-am obișnuit rapid cu mișcarea sonică a periuței.

  Dacă ar fi să acord o notă periuței Oclean Air 2, aș acorda 8 din 10, asta pentru că nu oferă măcar o aplicație minimalistă, care să contralizeze obiceiul de periaj, ca timp, măcar. Dar și pentru că avem acea hibă în design, la îmbinarea capului de periaj cu corpul periuței. În rest, la prețul de doar 185 lei, o recomand cu căldură, dar insist asupra realizării unui periaj cu o durată de măcar 3 minute, dacă 4 vi se pare prea mult.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.