More

  YouTube este cea mai populară platformă de socializare

  YouTube este cea mai populară platformă de socializare. Utilizatorii Facebook rămân la fel de dependenți de platformă ca întotdeauna.

  YouTube este cea mai populară platformă de socializare

  YouTube și Facebook sunt în continuare cele mai dominante platforme de socializare din Statele Unite, însă Facebook nu mai crește. Aceasta este una dintre constatările majore ale unui nou raport despre modul în care americanii folosesc rețelele sociale de la Centrul de Cercetare Pew.

  Potrivit raportului, YouTube și Facebook sunt cele mai utilizate platforme. Însă dintre cele două, doar YouTube continuă să crească. Ponderea utilizatorilor crește de la 73% din adulți în 2019 la 81% în 2021. Între timp, cifrele Facebook au rămas neschimbate față de 2019, la 69%. „Creșterea Facebook a scăzut în ultimii cinci ani, dar rămâne una dintre cele mai utilizate platforme de socializare în rândul adulților din Statele Unite”, scrie Pew în raportul său.

  Staționarea nu a fost exclusivă doar pentru Facebook. Potrivit Pew, singura altă platformă care a înregistrat o creștere „semnificativă statistic” din 2019 a fost Reddit. Platforma a crescut de la 11% în 2019 la 18 % în 2021. „Aceasta reprezintă o tendință mai largă care se extinde dincolo de ultimii doi ani în care adoptarea majorității acestor site-uri și aplicații văzute în ultimul deceniu a încetinit ”, spune Pew.

  Dar, deși creșterea a încetinit, americanii nu par să fie mai puțin dependenți de platfrmele sociale. Dintre utilizatorii Facebook, 49% spun că verifică platforma de mai multe ori pe zi. De asemenea, 45% dintre utilizatorii Snapchat deschid aplicația de mai multe ori pe zi. Același lucru se aplică pentru 38% dintre utilizatorii Instagram. Pentru YouTube, puțin peste o treime dintre utilizatori raportează că vizitează serviciul de mai multe ori pe zi.

  Raportul oferă, de asemenea, câteva informații interesante asupra bazei de utilizatori TikTok, care nu a fost inclusă în cercetarea din 2019. Potrivit raportului, 21% dintre americani spun că folosesc TikTok. Dar cifrele arată diferit pentru persoanele mai tinere.

  Ponderea TikTok a crescut la 48% în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani. În mod surprinzător, YouTube este, de asemenea, cea mai dominantă platformă din această categorie, cu 95%, urmată de Instagram cu 71%, Facebook cu 70% și Snapchat cu 65%.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here