More

  Apple este atacat indirect de hackeri

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Apple este atacat indirect de hackeri prin intermediul unuia dintre cei mai mari furnizori ai săi. Furnizorul de dispozitive Quanta este victima unui atac ransomware. Răscumpărarea solicitată se ridică la suma de 50 de milioane de dolari.

  Gruparea REvil care are ca mod de operare atacurile ransomware, a făcut o nouă victimă. Publicațiile BleepingComputer și Bloomberg informează că grupul de hackeri amenință Apple. Asta după ce unul dintre cei mai importanți furnizori de MacBook ai gigantului tehnologic, Quanta, ar fi refuzat să plătească o răscumpărare de 50 de milioane de dolari.

  Anunțul atacatorilor a venit odată cu evenimentul de primăvară al Apple. Furnizorul Quanta ar fi anunțat că nu va plăti până la termenul din 27 aprilie. Ca răspuns, hackerii au publicat ceea ce par a fi proiectele pentru componentele noului model MacBook din martie.

  REvil a spus că va crește suma de răscumpărare la 100 de milioane de dolari dacă Quanta nu ar plăti până la data specificată. REvil pretind că dețin „toate datele rețelei locale” de la producătorul Quanta. Cu toate acestea, nu este foarte clar ce informații dețin hackerii.

  Apple este atacat indirect de hackeri prin furnizorul Quanta

  Quanta a declarat pentru Bloomberg că a fost victima unui hack care vizează un „număr mic” de servere. Mai mult, compania a ar fi fost în contact permanent cu agențiile de protecție a datelor și cu forțele de ordine. Quanta a adăugat că nu a existat „niciun impact material” asupra afacerilor, deși nu a spus dacă intenționează sau nu să plătească răscumpărarea. Apple a refuzat să comenteze.

  Echipa de hackeri a vizat serviciul de transfer de bani Travelex la începutul anului 2020. Recent a încercat să extorcheze 50 de milioane de dolari de la Acer într-o campanie similară de ransomware. De asemenea, a atacat companii precum Asteelflash și Pierre Fabre pentru sume „mai mici” care depășeau „doar” 25 de milioane de dolari. Cererile mari pot fi o tactică de negociere, au declarat cercetătorii pentru BleepingComputer. REvil poate încă să capete sume uriașe dacă este de acord cu o plată mai mică.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.