More

  YouTube trage influencerii la răspundere

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  YouTube trage influencerii la răspundere. YouTube demonetizează canalul lui James Charles din cauza acuzațiilor de conduită inadecvată.

  YouTube trage influencerii la răspundere

  Vloggerul și influencerul de makeup James Charles se află din nou în mijlocului unui scandal. De această data canalul său de YouTube este demonetizat temporar. Decizia este luată pe fondul unor acuzații de comportament inadecvat împotriva minorilor.

  YouTube a confirmat că Charles a fost eliminat temporar din Partner Program. Proiectul permite creatorilor să-și monetizeze canalele direct prin intermediul platformei. Platforma Google ar fi invocat „politica de responsabilitate a creatorilor”, care spune că creatorii pot fi sancționați, pentru comportamente precum „[p] participare la abuz sau violență, demonstrații de cruzime sau participare la comportamente frauduloase / înșelătoare rău din lumea reală „.

  Charles, care are 21 de ani, a făcut obiectul unor acuzații de comportament indecent chiar și în 2019. La acel moment Jeffree Star l-a numit pradator. De asemenea, mai multe persoane au ieșit public în ultimii ani, inclusiv doi băieți de 16 ani. Aceștia susțin că au avut conversații directe cu Charles de natură sexuală. Charles a confirmat faptul că aceste mesaje erau autentice într-un videoclip postat pe 2 aprilie intitulat „holding myself accountable”. În acest videoclip Charles susține că a fost indus în eroare de către minori că ar avea 18 ani.

  James Charles a manifestat un comportament indecent încă din 2019

  Acuzațiile împotriva lui James datează din 2019. La acel moment Tati Westbrook a rupt public legătura cu el într-un videoclip notoriu intitulat „BYE SISTER”. În afară de nemulțumirile personale, Westbrook a făcut aluzie la mai multe cazuri în care Charles ar fi încercat să „manipuleze” băieții, descriindu-i pe unii dintre ei „abia intrând în maturitate”. În urma videoclipului, alți fani și membri ai comunității de makeup au distribuit clipuri despre Charles discutând despre faptul că acesta se duce după bărbații heterosexuali.

  Cea mai recentă declarație a lui Charles cu privire la acuzațiile împotriva sa a fost postată sâmbătă pe contul său de Twitter. Acesta a afirmat că, deși „și-a asumat responsabilitatea” pentru mesaje adresate adolescenților, „multe alte persoane au prezentat o serie de povești înșelătoare și acuzații false” în urma ultimului său videoclip.

  YouTube trage influencerii la răspundere

  Deși James Charles susține că a înțeles unde a greșit în comportamentul său, foarte mulți creatori de pe platformă susțin că Charles ar trebui eliminat de pe YouTube. Faptul că din ce în ce mai mulți creatori profită de statutul de „celebritate” este evident în ultimul timp.

  Doar luna trecută o investigație Insider arată cum un membru al Vlog Squad a profitat de o studentă în 2018. Victimele multor dintre aceste „celebrități” sunt fie minore, fie abia peste vârsta de 21 de ani.

  Indiferent de vârstă, experții spun că dinamica puterii dintre un influencer și un fan ridică întrebări legate de consimțământ și vulnerabilitate.

  Există un dezechilibru de putere între fani și influenceri

  Psihologul și expertul în prevenirea violenței sexuale, Dr. Elizabeth L. Jeglic a declarat pentru Insider că trebuie să se ia în considerare responsabilitatea pe care o au celebritățile. Mai ales dacă utilizarea abuzivă a puterii pe care o dețin poate duce în mod involuntar la comportamentul prădător.

  Deși influencerul consideră ca totul este în regulă cu comportamentul aparent consensual, fanii pot acționa din cauza faptului că își doresc atenția influencerului. Dacă influențatorul deține un statut pe care un partener romantic îl percepe ca fiind de neatins, atunci ar fi mai bine să se presupună că orice contact sexual între ei este inadecvat.

  James Charles este cea mai recentă celebritate YouTube care a fost scoasă din Partner Program pentru acuzațiile de comportament indecent. Canalul lui David Dobrik, figura centrală a echipei Vlog Squad, a fost demonetizat luna trecută în urma acuzațiilor de conduită necorespunzătoare și agresiune împotriva membrilor colectivului.  

  YouTube și platforma de streaming Twitch au reiterat în ultima săptămână că influencerii lor se vor confrunta cu consecințe pentru comportamentul lor din lumea reală, inclusiv demonetizarea, suspendarea sau interdicție.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.