More

  Volkswagen vrea autocare electrice autonome până în 2025

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Volkswagen vrea autocare electrice autonome până în 2025. Compania dezvoltă autocare ID.Buzz cu capacități de conducere autonomă de nivel 4.

  La începutul acestui an, Volkswagen a dezvăluit că testează sistemul de conducere automată al Argo AI pe prototipul său ID.Buzz electric. Acum, producătorul de automobile a anunțat că pregătește autocare ID.Buzz capabile de autonomie de nivel 4. Compania spune că acestea vor fi gata pentru transportul comercial de mărfuri și pasageri până în 2025.

  Autonomia de nivel 4 înseamnă că vehiculul se poate conduce singur, deși un șofer poate prelua în continuare controlul dacă este necesar. De asemenea, conducerea autonomă completă este limitată numai la anumite locații. Cu alte cuvinte, se așteaptă ca autocarul să ofere servicii robotaxi cu șoferi în câțiva ani.

  Volkswagen vrea autocare electrice autonome până în 2025

  După cum notează The Drive, tehnologia de conducere automată pentru ID.Buzz și vehiculul în sine nu sunt încă pregătite. Astfel, este posibil să dureze ceva timp până când vom putea vedea produsul final. Compania a început deja să testeze tehnologia Argo AI în șase locații din SUA. Producătorul va extinde testele în München și Pennsylvania la sfârșitul acestui an, în parteneriat cu MOIA.

  Christian Senger, șeful unității VW pentru conducere autonomă de autoutilitare, a declarat că producătorul de automobile își va concentra eforturile de dezvoltare pe zonele urbane dens populate. Aceste locații sunt extrem de complexe de navigat și pot furniza o tonă de date. De asemenea, „oferă baza pentru utilizarea intensivă a ofertelor de mobilitate”. Senger a mai spus că obiectivul este de a „dezvolta un concept de ride-hailing și pooling similar cu ceea ce oferă MOIA astăzi”.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.