More

  Rețeua ta Wi-Fi nu a fost niciodată sigură. Ce spun cercetătorii

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Rețeua ta Wi-Fi nu a fost niciodată sigură, iar potrivit cercetătorilor vulnerabilitățile au existat dintotdeauna, de la bun început. Cum ne afectează acest lucru? Va fi nevoie de o serie de actualizări care nu vor fi deloc simplu de realizat.

  Cercetătorul de securitate care a descoperit vulnerabilitatea Krack Wi-Fi a descoperit o serie de alte hibe ale protocolului wireless. De ce este importantă această descoperire? Deoarece este vorba despre protocolul pe care majoritatea dintre noi îl folosesc pentru a ne conecta online.

  Vulnerabilitățile se manifestă în modul în care protocolul Wi-Fi gestionează bucăți mari de date, unele fiind legate de standardul Wi-Fi în sine. Altele au legătură cu modul în care este implementat protocolul de către producătorii de dispozitive.

  Cercetătorul Mathy Vanhoef numește colecția de vulnerabilități „FragAttacks”. Numele este rezultatul combinării cuvintelor „fragmentare” și „agregare”. El mai spune că vulnerabilitățile ar putea fi exploatate de hackeri. Astfel sunt permise interceptarea datelor sensibile sau chiar direcționarea utilizatorilor către site-uri false, chiar dacă utilizează rețele Wi-Fi securizate cu WPA2 sau chiar WPA3. De asemenea, teoretic, ar putea exploata alte dispozitive din rețeaua de acasă.

  Rețeua ta Wi-Fi nu a fost niciodată sigură

  Există doisprezece vectori diferiți de atac care se încadrează în clasificare și care funcționează în moduri diferite. Unul exploatează routerele care acceptă text clar în timpul conectării, unul exploatează routerele care ascund date în anumite tipuri de rețele și multe altele. Cei interesați pot afla mai multe vizitând site-ul Vanhoef.

  Potrivit publicației The Record, Vanhoef a informat Alianța WiFi despre vulnerabilitățile care au fost incluse în modul în care funcționează Wi-Fi. În acest mod, vulnerabilitățile pot fi corectate înainte de a le dezvălui publicului. Vanhoef spune că nu știe care sunt vulnerabilitățile exploatate în mediul online. Deși arată într-un videoclip că unele dintre vulnerabilități nu sunt deosebit de ușor de exploatat, el spune că altele ar fi „banale” și se poate profita de ele din plin.

  Vanhoef subliniază că unele dintre defectele pot fi exploatate pe rețele utilizând protocolul de securitate WEP. Asta înseamnă că ele există de când Wi-Fi a fost implementat pentru prima dată în 1997.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.