More

  O nouă tehnologie ajută persoanele cu paralizie să comunice

  O nouă tehnologie ajută persoanele cu paralizie să comunice. Un implantul cerebral permite persoanelor cu paralizie să scrie folosindu-și mintea.

  O nouă tehnologie ajută persoanele cu paralizie să comunice

  Cercetătorii spun că tehnica alimentată de AI este mai rapidă față de descoperirile din trecut. În trecut acest tip de tehnologie a ajutat persoanele cu paralizie să comunice cu lumea exterioară prin implanturi cerebrale și tehnici de urmărire a ochilor. Însă ,oricât de lăudabile sunt, aceste descoperiri au avut ca rezultat doar transcrieri lente ale gândurilor.

  Un nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea Stanford a produs, însă, cele mai rapide rezultate de până acum. De fapt, savanții susțin că metoda lor de comunicare pentru persoanele cu paralizie poate rivaliza cu viteza de trimitere a sms-urilor persoanelor sănătoase.

  Noua tehnică folosește un computer pentru a converti încercările de scriere din activitatea creierului în text pe ecran. Ca parte a testelor, echipa a lucrat cu un participant în vârstă de 65 de ani (numit T5 în studiu). Acesta a fost paralizat de la gât în jos din cauza unei leziuni a măduvei spinării în 2007.

  Noua tehnică ar putea ajuta pacienții să comunice mai rapid și eficient

  Cercetătorii au început prin plasarea a două implanturi cu cip în creier în cortexul motor al T5. Aceasta este partea creierului care controlează mișcarea. Ei i-au comunicat participantului să-și imagineze că scrie normal cu un pix pe o bucată de hârtie riglată. Cipurile cerebrale au trimis apoi semnalul neuronal prin fire către un computer în care un algoritm AI transcria în esență „scrierea mentală” prin decodarea la nivel cerebral al mișcării mâinii și a degetelor.

  Rezultatul final a făcut ca T5 să atingă o viteză de scriere de aproximativ 18 cuvinte pe minut cu o precizie de 94,1%. Comparativ, un adult complet sănătos de o vârstă similară poate tasta aproximativ 23 de cuvinte pe minut pe un smartphone.

  Cercetătorii susțin că îmbinarea noii tehnici cu un sistem de implant dezvoltat ar putea ajuta pacienții să comunice mai rapid și mai eficient, inclusiv persoanele cu leziuni ale măduvei spinării sau persoanele cu boala Lou Gehrig și cei care au suferit accidente vasculare cerebrale.

  Cu toate acestea, pentru a ajunge la această etapă este nevoie de maim ult timp. Deocamdată, echipa își propune să efectueze mai multe teste privind eficacitatea și siguranța tehnologiei.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,649AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here