More

  Platformă de schimb Binance este investigată

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Platformă de schimb Binance este investigată. Două agenții americane arată interes în activitatea companiei, relatează Bloomberg.

  Platformă de schimb Binance este investigată

  Platforma Binance este investigată de către Agenția de Administrare Fiscală a Statelor Unite și Departamentul de Justiție. Oficialii care se ocupă de anchetele ce țin de spălarea banilor și infracțiunile fiscale arată un interes special în platforma Binance.

  Fondată în 2017, Binance este cea mai mare platformă de schimb de criptomonede din lume. Compania este încorporată în Insulele Cayman și are un birou în Singapore. Potrivit Bloomberg, CFTC investighează dacă Binance le-a permis americanilor să facă tranzacții ilegale pe platforma sa. În special dacă le permite să cumpere instrumente derivate legate de jetoane digitale.

  Rezidenții SUA pot achiziționa acest tip de produse doar de la firme înregistrate la CFTC. Binance a spus în trecut că blochează cetățenii americani din a efectua tranzacții ilegale pe site-ul său.

  Compania de analiză a criptomonedelor Chainalysis a raportat că în 2019, prin Binance au trecut tranzacții criminale în valoare de aproximativ 756 milioane dolari.

  Un purtător de cuvânt al Binance a spus că nu „comentează aspecte sau anchete specifice”, dar a precizat într-un e-mail către The Verge că compania își ia „obligațiile legale foarte în serios”.

  „Am muncit din greu pentru a construi un program robust de conformitate care să încorporeze principiile și instrumentele de combatere a spălării banilor utilizate de instituțiile financiare pentru a detecta și aborda activități suspecte”, a spus purtătorul de cuvânt. „Avem o experiență puternică în asistența agențiilor de aplicare a legii din întreaga lume, inclusiv în Statele Unite”.

  Domeniul anchetei federale asupra Binance nu a fost clarificat încă.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.