More

  Toshiba este victima unui atac ransomware în Europa

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Toshiba este victima unui atac ransomware în Europa, conglomeratul urmând a fi supus unei revizuiri strategice, potrivit Reuters.

  O divizie a Toshiba Corp a fost ținta unui atac de tip ransomware. Acest eveniment a umbrit astfel anunțul revizuirii strategice și o prognoză optimistă a profitului.

  Toshiba Tec Corp, care produce sisteme și copiatoare, a spus că a fost victima grupării DarkSide, grupul pe care FBI-ul american l-a învinuit pentru atacul coloanei Pipeline.

  Reuters nu a putut accesa vineri site-ul web DarkSide. Cercetătorii de securitate au declarat că mai multe site-uri web, inclusiv servere care se ocupau de tranzacțiile recomenselor pe care hackerii le solicitau, nu mai puteau fi accesate.

  Atacurile ransomware au crescut ca număr, hackerii criptând date și solicitând plata în criptomonedă pentru a le debloca. De asemenea, eliberează din ce în ce mai multe date furate.

  Anchetatorii din cazul Pipeline din SUA spun că software-ul de atac a fost distribuit de DarkSide. Gruparea include vorbitori de rusă și evită pirateria țintelor din fosta Uniune Sovietică. DarkSide permite „afiliaților” să pirateze ținte în alte zone, apoi se ocupă de negocierea răscumpărării și eliberarea datelor.

  Toshiba este victima unui atac ransomeware: REVIZUIRE STRATEGICĂ

  Separat, Toshiba Corp, care s-a confruntat cu o serie de scandaluri în ultimii ani, a declarat că înființează un comitet de revizuire strategică. Astfel, vor fi analizate modalitățile de creștere a valorii corporative și a numit compania UBS în calitate de consilier financiar.

  Toshiba a prognozat o creștere puternică cu 63% a profitului anual de exploatare la 170 miliarde de yeni (1,6 miliarde de dolari). Asta după căderea provocată de pandemie în ultimul an, dar și ca urmare a măsurilor de restructurare care încep să dea roade.

  Pentru anul abia încheiat, Toshiba a înregistrat o scădere de 20% a profitului operațional la 104,4 miliarde de yeni.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here