More

  Intel crede că lipsa globală de cipuri ar putea dura ani de zile

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Intel crede că lipsa globală de cipuri ar putea dura ani de zile. Compania va deschide propriile fabrici către clienți externi.

  Intel crede că lipsa globală de cipuri ar putea dura ani de zile

  CEO-ul Intel, Pat Gelsinger, a declarat că ar putea dura câțiva ani până se va rezolve actuala criză de semiconductori.

  Criza de siliciu este rezultatul mai multor factori care pot fi legați de pandemie. Factori începând cu închiderea instalațiilor de producție în urma protocoalelor de sănătate până la creșterea bruscă a cererii de echipamente tehnice, inclusiv laptopuri și tablete.  Așa cum bine știm, foarte mulți oameni au fost obligați să lucreze și să studieze remote.

  În cadrul unei sesiuni virtuală în timpul expoziției Computex, Gelsinger a adresat această problemă. Gelsinger a spus că acest „ciclu de creștere explozivă în [cererea] de semiconductori” a pus o presiune uriașă pe lanțurile de aprovizionare globale.

  „Dar, în timp ce industria a luat măsuri pentru a aborda constrângerile pe termen scurt, ar putea dura încă câțiva ani până când ecosistemul va adresa lipsurile de capacitate, substraturi și componente de turnătorie”, a adăugat Gelsinger.

  Opinia Intel despre situația actuală a lanțului de aprovizionare cu cipuri nu este diferită de cea a colegilor din industrie. Dell, Cisco, Qualcomm și Micron sunt la fel de preocupați de longevitatea crizei.

  Cu toate acestea, Gelsinger sugerase să transforme criza într-o oportunitate. Astfel, încercând să corecteze un dezechilibru în lanțul global de aprovizionare cu semiconductori.

  Estimările Asociației Industriei Semiconductoarelor din SUA afirmă că aproximativ 75% din capacitatea globală de producție se află în Asia de Est. TSMC din Taiwan și Samsung din Coreea de Sud fiind companiile dominante pe piață.

  Cu părțile interesate care solicită noi fabrici de fabricare a cipurilor, Gelsinger a împărtășit faptul că Intel a pus deja în mișcare planuri de a investi miliarde de dolari. Investițiile nu vor acoperi doar modernizarea instalațiilor existente, ci vor fi folosite și pentru a înființa noi fabrici.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.