More

  UE dezvoltă un portofel digital pentru plăți, parole și ID-uri

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  UE dezvoltă un portofel digital pentru plăți, parole și ID-uri. Acesta va permite cetățenilor să acceseze o serie de servicii.

  UE dezvoltă un portofel digital pentru plăți, parole și ID-uri

  Uniunea Europeană se pregătește să dezvăluie un portofel digital care va permite cetățenilor să stocheze detaliile de plată și parolele, a raportat Financial Times. Aplicația va permite membrilor din toate cele 27 de țări să stocheze documente oficiale precum permisul de conducere. De asemenea, vor putea accesa diverse servicii private și publice cu un singur ID virtual.

  Până în prezent, statele membre UE au emis propriile ID-uri digitale. Însă nu toate sunt compatibile. UE va promova ideea unei cărți de identitate virtuale ca o modalitate de a accesa mai ușor serviciile publice și private.

  Se pare că utilizatorii vor putea deschide aplicația prin scanarea amprentelor digitale sau a retinei. Însă, detaliile finale nu sunt încă puse la punct. Portofelul digital nu va fi obligatoriu, dar se presupune că va oferi cetățenilor o mai mare securitate și flexibilitate digitală. Pentru a proteja confidențialitatea, UE va împiedica companiile să utilizeze orice date extrase din ID-uri pentru marketing și alte activități comerciale.

  De exemplu, cetățenii ar putea folosi portofelul digital pentru a închiria o mașină prin aplicații care ar putea să le verifice identitatea și să emită o cheie electronica. Astfel, să poată conduce fără să aștepte la coadă. Procesul ar fi „simplu, sigur și va proteja oamenii online”, potrivit surselor. UE intenționează să lanseze noul sistem în aproximativ un an.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.