More

    UE interzice utilizarea tehnologiei AI în spațiile publice

    URMĂREȘTE-NE

    16,065FaniÎmi place
    1,142CititoriConectați-vă
    13,030AbonațiAbonați-vă

    UE interzice utilizarea tehnologiei AI în spațiile publice. Autoritățile consideră ilegală utilizarea AI în evaluarea creditelor sociale.

    UE interzice utilizarea tehnologiei AI în spațiile publice

    Autoritățile de reglementare din Uniunea Europeană solicită interzicerea utilizării AI pentru recunoașterea facială. De asemenea, cere interzicerea și altor „semnale biometrice și comportamentale” în spațiile publice. În avizul comun, Comitetul European pentru Protecția Datelor (EDPB) și Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor (AEPD) au declarat că utilizarea AI pentru notarea socială ar trebui să fie interzisă.

    EDPB și EDPS au cerut blocului să interzică tehnologia AI de „recunoaștere a fețelor, mersului, amprentelor digitale, ADN-ului, vocii, tastelor și a altor semnale biometrice sau comportamentale, în orice context” în zonele accesibile publicului.

    Autoritățile consideră că ar trebui să fie ilegal ca sistemele de IA să utilizeze datele biometrie pentru a clasifica oamenii. Orice clasificare „în grupuri bazate pe etnie, sex, orientare politică sau sexuală” sau alte tipuri de clasificare sub care ar putea fi discriminate ar trebui să fie ilegale.

    În plus, EDPB și AEPD susțin că ar trebui să existe o interdicție de utilizare a AI pentru a „deduce emoțiile unei persoane”. Tehnologia ar fi permisă în situații specifice, cum ar fi din anumite motive medicale.

    Răspunsul autoritățile de reglementare a venit în urma unui cadru de reglementare AI propus de Comisia Europeană. Documentul sugerează interzicerea diferitelor implementări ale IA. Printre posibilele implementări se numără inclusiv notarea socială și „utilizarea sistemelor de identificare biometrică la distanță„ în timp real” în spații accesibile publicului în scopul aplicării legii”.

    Ar exista câteva excepții. De exemplu, ajutarea autorităților în găsirea copiilor dispăruți și prevenirea unei „amenințări specifice, substanțiale și iminente”.

    „Implementarea identificării biometrice la distanță în spații accesibile publicului înseamnă sfârșitul anonimatului în acele locuri”. Aceasta este declarația comună a președintelui EDPB și a președintelui AEPD.

    Cele mai noi știri

    Pe același subiect

    Leave a reply

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.