More

  Microsoft emite un patch Windows pentru PrintNightmare

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Microsoft emite un patch Windows pentru PrintNightmare. Vulnerabilitatea permite accesul de la distanță pe computerele victimelor.

  Microsoft emite un patch Windows pentru PrintNightmare

  Microsoft a lansat un patch de urgență pentru a remedia o eroare critică în serviciul Windows Print Spooler pe care actorii răi îl exploatează activ. Știrea a venit prin intermediul The Verge. Cu câteva zile în urmă, gigantul de tehnologie a publicat un aviz de securitate pentru a anunța utilizatorii eroarea numită PrintNightmare. Hackerii folosesc vulnerabilitatea pentru a se infiltra în computerele victimelor.

  Atacatorii care profită de vulnerabilitate pot rula de la distanță coduri cu privilegii la nivel de sistem. Astfel, oferindu-le posibilitatea de a instala programe în computerele victimelor, de a șterge sau de a schimba date și de a crea conturi noi cu drepturi de utilizator complete. Vulnerabilitatea afectează toate versiunile de Windows. Compania a sfătuit utilizatorii să dezactiveze Print Spooler pentru a preveni accesul hackerilor.

  Acum, după investigarea vulnerabilității, Microsoft a emis patch-uri pentru mai multe versiuni ale Windows Server, Windows 10, Windows 8 și chiar Windows 7. Vulnerabilitatea a fost clasificată ca fiind „critică”. Acest lucru înseamnă că „exploatarea acesteia ar putea permite executarea codului fără interacțiunea utilizatorului”. Microsoft le cere utilizatorilor să instaleze imediat actualizările sau să ia măsuri pentru protejarea sistemelor lor.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.