More

  Alphabet a avut câștiguri de 61,9 miliarde de dolari în Q2

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Alphabet a avut câștiguri de 61,9 miliarde de dolari în Q2. Compania a stabilit, de asemenea, o serie de recorduri anul acesta.

  Alphabet a avut câștiguri de 61,9 miliarde de dolari în Q2

  Compania-mamă a Google, Alphabet, a anunțat că a avut venituri de 61,9 miliarde de dolari în al doilea trimestru al anului 2021. Aceasta reprezintă o creștere de 62% față de aceeași perioadă a anului trecut. În trimestrul trecut, Alphabet a înregistrat venituri de 55,3 miliarde de dolari.

  În mod clar, compania și-a revenit din criza cu care s-a confruntat anul trecut. Așa cum a spus directorul financiar Ruth Porat într-o conferință, rezultatele „scapă impactul COVID asupra afacerii noastre”.

  La fel ca în trimestrul trecut, venitul net al Alphabet a crescut semnificativ, de la aproximativ 7 miliarde de dolari în Q2 2020 la 18,5 miliarde de dolari în aceeași perioadă a acestui an. Majoritatea banilor provin în continuare din publicitate și din motorul de căutare. În același timp Google Cloud și divizia Other Bets au înregistrat o creștere modestă a veniturilor.

  CEO-ul Sundar Pichai a declarat că „o creștere a activității online în multe părți ale lumii” și „investițiile pe termen lung în AI și Google Cloud” au condus la aceste rezultate. Pichai a mai spus că va stabili „o serie de recorduri în acest trimestru”. Partenerii companiei au câștigat mai mult ca oricând din rețeaua Google, a spus el. De asemenea, Alphabet a plătit mai mult creatorilor și partenerilor săi YouTube decât în orice trimestru din istorie.

  În plus, Pichai a spus că YouTube Shorts a doborât un nou record depășind 15 miliarde de vizionări zilnice. Abonamentele YouTube precum Premium și Music continuă să crească.

  Ruth Porat, directorul financiar a închis apelul spunând: „Credem că este încă prea devreme pentru a prognoza tendințele pe termen lung pe măsură ce piețele se redeschid, mai ales având în vedere creșterea recentă a cazurilor de COVID la nivel global”.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.