More

  Netflix Countdown urmărește prima misiune civilă SpaceX

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Netflix Countdown urmărește prima misiune civilă SpaceX. Noul documentar de la Netflix va avea cinci episoade. Acestea vor fi difuzate înainte și după lansarea de la mijlocul lunii septembrie.

  Netflix Countdown urmărește prima misiune civilă SpaceX

  Prima misiune spațială „complet civilă” va fi lansată cu o rachetă SpaceX la jumătatea lunii septembrie. Procesul de pregătire a acestor astronauți și trimiterea acestora în orbită va fi documentat într-o nouă serie Netflix în cinci părți numită Countdown: Inspiration4 Mission To Space.

  Serialul a fost anunțat marți și este catalogat de Netflix ca prima serie documentară a companiei de streaming care acoperă un eveniment „aproape în timp real”. Netflix spune că primele două episoade vor ajunge pe 6 septembrie, urmate de încă două pe 13 septembrie.

  Compania spune că SpaceX vizează lansarea pe 15 septembrie și, dacă acest program se menține, al cincilea episod va avea premiera până la sfârșitul lunii. Documentarul este coprodus de Time Studios și va fi regizat de Jason Hehir, care a creat documentarul Michael Jordan The Last Dance.

  Netflix explică elementele de bază ale unei misuni spațiale

  A StoryBots Space Adventure, o „animație hibrid de acțiune live specială pentru copii și familii”, este de asemenea în lucru. Aceasta va fi difuzată pe 14 septembrie. Serialul va explica elementele de bază ale misiunii, modul în care funcționează rachetele și modul în care astronauții mănâncă și dorm în spațiu.

  Compania spațială a lui Elon Musk a dezvăluit misiunea civilă în februarie. În acel moment, CEO-ul a declarat că aceasta este o „etapă importantă pentru a permite accesul la spațiu pentru toată lumea”. Misiunea este comandată de Jared Isaacman, CEO-ul Shift4 Payments și are rolul de a strânge 200 de milioane de dolari pentru Spitalul de Cercetare pentru Copii St. Jude.

  SpaceX a anunțat de atunci ceilalți trei civili care se vor alătura lui Isaacman în călătorie: profesor de geoștiințe Sian Proctor, care va fi „pilotul misiunii”; Hayley Arceneaux, medic asistent la St. Jude și veteran al forțelor aeriene americane Chris Sembroski.

  Atâta timp cât totul merge conform planului, lansarea Inspiration4 va marca realizarea unui obiectiv îndelungat pentru Musk și SpaceX. Compania a rezervat cel puțin alte patru misiuni private pe capsula Crew Dragon și una pe racheta sa masivă Starship.  

  Totuși, Inspiration4 va fi cea de-a doua lansare privind turismul spațial în acest an. Jeff Bezos s-a alăturat altor trei persoane în prima misiune în capsulă Blue Origin’s New Shepherd în iulie.

  Niciuna dintre aceste misiuni nu a intrat însă pe orbită. Acest lucru necesită mult mai multă viteză și precizie pentru realizare. SpaceX a trimis deja astronauți guvernamentali pe orbită de trei ori.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.