More

  Youtube adaugă o nouă modalitate de plată pentru Shorts

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Youtube adaugă o nouă modalitate de plată pentru Shorts. Aceasta este cea de-a 10-a modalitate prin care creatorii câștigă bani pe platformă.

  Youtube adaugă o nouă modalitate de plată pentru Shorts

  În ultimii ani, cele mai mari companii de social media au plătit creatorii. Totul în încercarea de a-i determina să îmbrățișeze platformele și să atragă mai mulți utilizatori loiali în aplicațiile lor. La începutul acestui an, YouTube a anunțat un fond de 100 de milioane de dolari special pentru a plăti creatorii care folosesc noul format Shorts.

  Funcționalitate care tocmai a ieșit din testele beta a fost lansată în 100 de țări luna trecută. Fondul este activ, așa că YouTube oferă mai multe detalii despre modul în care creatorii pot fi plătiți.

  Compania intenționează să invite „mii de creatori eligibili” în program până în 2022. YouTube oferă de la 100 USD până la 10.000 USD, în funcție de numărul de utilizatori care urmăresc conținutul. Orice creator este teoretic eligibil.

  Creatorii trebuie să respecte anumite condiții pentru a fi eligibili

  Desigur, există o serie de standarde pe care trebuie să le îndeplinească creatorii pentru Shorts pentru a fi eligibili. Majoritatea standardelor sunt destul de simple, cum ar fi respectarea regulilor comunității YouTube și a politicilor privind drepturile de autor.

  De asemenea, YouTube nu dorește ca utilizatorii să reîncarce conținut pe care l-au creat pentru Snapchat sau TikTok. Astfel, orice conținut Shorts trebuie să fie original. YouTube spune că va acorda plăți lunar, astfel încât creatorii interesați vor fi motivați să continue să facă mai mult conținut.

  În timp ce YouTube Shorts este o platformă relativ nouă, TikTok are un fond similar pentru creatorii săi încă din 2020. A fost anunțat ca un fond de 200 de milioane de dolari, dublu față de bugetul pe care YouTube îl are în prezent pentru fondul Shorts. Însă, deși fondul TikTok poate fi mai mare decât acest program Shorts, YouTube subliniază că are alte nouă modalități prin care creatorii săi monetizează conținutul.

  De asemenea, Facebook a lansat recent propriul program de 1 miliard de dolari pentru a atrage creatorii către Instagram. Facebook a anunțat că nu va colecta comision din veniturile creatorilor până în 2022.

  Între influența masivă a TikTok și Facebook, YouTube va trebui să ofere în continuare utilizatorilor săi mai multe modalități de a face bani.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.