More

  FTC mustră Facebook pentru blocarea cercetătorilor NYU

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  FTC mustră Facebook pentru blocarea cercetătorilor NYU. FTC spune că explicația companiei a fost „înșelătoare” și „inexactă”. FTC avertizează că Facebook nu ar trebui să utilizeze confidențialitatea ca „pretext pentru a avansa alte obiective”.

  FTC mustră Facebook pentru blocarea cercetătorilor NYU

  La începutul acestei săptămâni, Facebook a continuat măsurile de a elimina un grup de cercetători de la Universitatea New York. Cercetătorii au făcut parte dintr-un proiect numit Ad Observatory. Proiectul a recrutat voluntari pentru a studia modul în care Facebook vizează reclame politice pe platforma sa.

  În decizia de blocare a cercetătorilor, Facebook s-a referit în mod repetat la obligațiile sale față de FTC. Astfel, compania a declarat că acționează împotriva cercetătorilor „în conformitate cu programul nostru de confidențialitate conform Ordinului FTC”. Aceasta este o referire la acordul companiei din 2019 cu agenția privind confidențialitatea.

  FTC intervine și spune că explicația companiei cu privire la acțiunile sale a fost „înșelătoare” și „inexactă”. Directorul interimar al Biroului pentru protecția consumatorilor, Samuel Levine, a spus că a fost „dezamăgit de modul în care compania dvs. s-a comportat în această chestiune”. Într-o scrisoare adresată lui Mark Zuckerberg, Levine a avut mai multe aspecte de subliniat.

  FTC se angajează să protejeze confidențialitatea oamenilor și eforturile de a proteja practicile publicitare direcționate împotriva controlului sunt contrare acelei misiuni”, a scris Levine. „Dacă v-ați fi onorat angajamentul de a ne contacta în avans, am fi subliniat că decretul de consimțământ nu împiedică Facebook să creeze excepții pentru cercetarea de bună credință în interes public.

  Într-adevăr, FTC susține eforturile de a face lumină asupra practicilor de afaceri opace, în special în ceea ce privește publicitatea bazată pe supraveghere. Deși nu este rolul nostru să soluționăm litigiile individuale dintre Facebook și terți, sperăm că compania nu invocă confidențialitatea – cu atât mai puțin decizia de consimțământ FTC – ca pretext pentru a avansa alte obiective.”

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.