More

  Facebook închide conturile cercetătorilor

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Facebook închide conturile cercetătorilor. Mozilla spune că afirmațiile Facebook legate de confidențialitate sunt „greșite”.

  Facebook închide conturile cercetătorilor

  Facebook este criticat de politicieni și cercetători pentru interzicerea conturilor academicienilor care au analizat reclame politice și dezinformări pe rețeaua socială.

  În declarațiile de presă, senatorul Mark R. Warner a spus că acțiunile companiei sunt „profund îngrijorătoare”. De asemenea, senatorul Amy Klobuchar a spus că este „profund tulburată” de această știre. Creatorul browserului Firefox, Mozilla, care a efectuat un audit de confidențialitate a activității academicilor, a declarat că justificarea Facebook pentru interzicerea cercetătorilor este „greșită”.

  Facebook susține că aceste conturile au fost închise din cauza unor probleme de confidențialitate cu Ad Observer”, a scris Marshall Erwin, directorul de securitate al Mozilla. „În opinia noastră, aceste afirmații pur și simplu nu au greutate.”

  Academicienii au lucrat cu NYU Ad Observatory, creând un browser plug-in numit Ad Observer. Utilizatorii Facebook îl pot instala pentru a colecta date despre ce anunțuri politice li s-au afișat și cum au fost vizați.

  Facebook nu oferă informații echivalente, spune NYU Ad Observatory. Nu în ultimul rând cercetătorii au arătat că Facebook uneori nu reușește să eticheteze deloc reclame politice.

  Facebook a apărat decizia de închidere a conturilor și a paginilor NYU Ad Observatory spunând că protejează confidențialitatea utilizatorilor. Este un argument valid, dat fiind scandalul Cambridge Analytica.

  Însă, criticii spun că Facebook a greșit în acest caz. Mozilla, care a examinat codul și fluxul de consimțământ al plugin-ului Ad Observer, este convins că nu prezintă nicio amenințare pentru confidențialitate.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.