More

  Facebook vrea mai puțin conținut politic în News Feed

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Facebook vrea mai puțin conținut politic în News Feed. Compania va lansa noi teste în alte patru țări.

  Facebook vrea mai puțin conținut politic în News Feed

  Facebook extinde un experiment de reducere a conținutului politic în News Feed. Compania spune că a văzut „rezultate pozitive” în reducerea acestui conținut pentru unii utilizatori din anumite țări. Astfel, extinde testele în Costa Rica, Suedia, Spania și Irlanda.

  Axios notează că noul test Facebook implică și schimbarea semnalelor pe care le favorizează atunci când promovează conținut. „Unele semnale de angajament pot indica mai bine ce postări găsesc utilizatorii mai valoroase față de altele”, scrie directorul de management al produselor, Aastha Gupta. „Pe baza acestui feedback, extindem treptat unele teste pentru a pune mai puțin accent pe semnale, cum ar fi probabilitatea ca cineva să comenteze sau să împărtășească conținut politic.”

  În schimb, Facebook va cântări mai mult semnalele. Compania recunoaște că acest lucru ar putea afecta „conținutul afacerilor publice”. De asemenea, ar putea reduce traficul către editorii de știri și planifică o „lansare treptată și metodică” a acestor teste în lunile următoare.

  Facebook a început testele în februarie pentru unii utilizatori din Canada, Brazilia, SUA și Indonezia. Ulterior, a anunțat că va accentua postările „inspiraționale și înălțătoare”. De asemenea, va oferi mai multe căi pentru ca utilizatorii să indice în mod explicit ceea ce nu le place.  

  Aceste schimbări au loc pe fondul unei dezbateri aprinse cu privire la ce tipuri de interacțiuni contează cel mai mult pe Facebook. Comentariile și distribuirea sunt câteva dintre semnalele de angajament rare pe care le pot măsura persoanele din afară și au indicat copleșitor conținutul politic ca fiind dominant în interacțiunile utilizatorilor de pe platformă.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.