More

  Un nou studiu abordează dezinformarea pe Facebook

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Un nou studiu abordează dezinformarea pe Facebook. Studiul arată că dezinformarea pe Facebook aduce mai mult engagement față de știri. Mai precis, se pare că aduce de șase ori mai mult engagement.

  Un nou studiu abordează dezinformarea pe Facebook

  Un nou studiu realizat de cercetători de la Universitatea New York și Universitatea Grenoble Alpes din Franța arată că articolele de dezinformare au obținut de șase ori mai mult engagement pe Facebook decât știrile reale, conform The Washington Post.

  Studiul a analizat postările de pe paginile de Facebook ale a peste 2.500 de editori de știri în perioada august 2020 – ianuarie 2021. Cercetătorii au descoperit că paginile care postează mai multe informații greșite obțineau în mod regulat mai multe aprecieri, distribuiri și comentarii. Acest engagement sporit a fost văzut în întregul spectru politic. De asemenea, studiul a constatat că „editorii de dreapta au o înclinație mult mai mare de a distribui informații greșite față de editorii din alte categorii politice”.

  Cercetătorii vor împărtăși studiul ca parte a Internet Measurement Conference din 2021 în noiembrie. Însă, studiul ar putea fi lansat înainte de această dată. Un purtător de cuvânt Facebook a subliniat că studiul se referă doar la engagement, nu și la reach.

  Facebook nu pune la dispoziția cercetătorilor aceste datele

  În schimb acești cercetători, s-au orientat adesea către un instrument numit CrowdTangle. Instrumentul este deținut de Facebook.

  În august, se pare că Facebook a întrerupt accesul acestui grup de cercetători la aceste date. Facebook a declarat că acordarea accesului cercetătorilor la date ar putea încălca o soluționare încheiată de Comisia Federală pentru Comerț. Compania făcea referire la o soluționare legată de scandalul Cambridge Analytica. Însă, această afirmație a fost declarată „inexactă” de către FTC.

  CrowdTangle este instrumentul pe care editorialistul tehnic din New York Times, Kevin Roose, l-a folosit pentru a face liste regulate ale postărilor cu cel mai mare engagement pe Facebook. Se pare că este o practică care ar fi supărat angajații de top din cadrul companiei. Asta pentru că listele erau dominate în mod regulat de pagini de dreapta care postează multe dezinformări.

  Într-un efort de a combate afirmațiile că dezinformarea este o problemă pe Facebook, compania a lansat în august un „raport de transparență” care a prezentat cele mai vizualizate postări pe platformă în al doilea trimestru al anului, din aprilie până în iunie.

  Însă, la câteva zile mai târziu, New York Times a dezvăluit că Facebook a renunțat mai întâi la planurile de a publica un raport despre primul trimestru, deoarece cel mai vizionat post între ianuarie și martie era un articol care dezinforma în legătură cu decesul unui medic din Florida.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.