More

  Ce să faci ca să nu fii spionat de propriul tău Android

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În cazul Android-ului, ai cateva opţiuni. Majoritatea aplicaţiilor, pe care le instalezi, au „chipurile” nevoie de toate permisiunile posibile, pe telefonul tău. Ajungi să instalezi un joc şi te pomeneşti că vrea acces la GPS (WTF?). Îngrijorător este că nici nu ne mai obosim să citim ce ne cere aplicaţia pe care vrem să o instalăm.

  În primul rând, nu ţineţi GPS-ul pornit decât dacă aveţi nevoie de el, altfel nu are rost, în plus, consumă bateria. Dar asta ştiaţi deja. În al doilea rând, accesaţi camera, intraţi în meniul de setări (în general are drept iconiţă o rotiţă zimţată) şi scrolaţi în drop-menu până la opţiunea „Tag location” şi setaţi OFF. Indiferent că sunteţi legaţi la internet sau nu, informaţia, despre locaţia unde este facută poza, se stochează.

  În momentul în care intraţi pe net şi vreţi să postaţi fotografia pe Facebook, Instagram, Foursquare sau alte reţele, respectivele aplicaţii vor accesa geolocaţia ataşată fotografiei respective şi, dacă au permisiunea, o vor afişa public pe reteaua respectivă.

  Atunci când „Tag location” este OFF, această informaţie nu mai este stocată, iar aplicaţiile vor fi obligate să vă întrebe „unde a fost facuta fotografia„, informaţie pe care aveţi posibilitatea să alegeţi dacă vreţi să o faceţi publică sau nu.

  În al treilea rând, pentru o protecţie maximă, intraţi în setările telefonului, accesaţi „location services” şi debifaţi TOT (google’s location service, GPS satellites, Location & Google search, posibil, în funcţie de versiunea de Android, să aveţi şi alte opţiuni). În felul acesta, tăiaţi complet accesul la coordonatele locaţiei dumneavoastră oricărei aplicaţii instalate.

  Acest lucru merită făcut, nu pentru că ne credem 007 sau pentru că am fi vreun Hitman, ci pentru că accesul la geo-locaţie al unei aplicaţii este impus abuziv de publisher-ul aplicatiei respective, în scopuri comerciale.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.