More

  Embrioni umani modificaţi genetic pentru prima dată

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  La fiecare câteva luni, apare un nou articol cu privire la fetuşi modificaţi genetic. Conceptul de modificarea artificială a unui embrion, astfel încât să poată avea anumite trăsături este unul extrem de controversat.

  Progresul rapid în genetică face „copii creaţi” cel mai probabil, iar societatea trebuie să fie pregătită, a declarat un om de ştiinţă pentru BBC recent.

  Potrivit BBC, povestea despre bebeluşii modificaţi ar trebui să înceapă acum, de vreme ce descoperirile ştiinţifice au început să deschidă calea pentru a face o realitate din acest lucru.

  Acum câteva zile, DailyMail a raportat:

  – Embrionii umani „modificaţi genetic pentru prima dată după ce oamenii de ştiinţă au folosit o tehnică inovatoare în domeniu
  – Sunt efectuate modificări ale ADN-ului embrionilor umani
  – Tehnica revoluţionară ar putea duce eliminarea bolilor
  – Dar critici spun că tratamentul controversat este „inacceptabil din punct de vedere etic”

  Ştiri de acest fel stârnesc emoţie şi îngrijorare deopotrivă.

  DailyMail arată un embrion uman de numai două zile şi sub imagine afirmă: „Oamenii de ştiinţă de top din America au efectuat în secret lucrări extinse în modificarea ADN-ului de embrioni umani. Imaginea de aici este veche de două zile.”

  two-day-embryo

  Cercetarea a fost efectuată pe celule ovariene prelevate de la o femeie cu cancer ovarian moştenit, pentru a analiza posibilitatea modificării genei pentru a produce embrioni FIV care sunt liberi de boală.

  The Independent anunţă că cercetătorii de la Harvard Medical School din Cambridge, Massachussetts, au folosit tehnica Chrispr de editare a genei pe ţesutul ovarian uman cultivat în laborator pentru a încerca să corecteze gena BRAC1 care duce la moştenirea cancerului la sân şi a celui ovarian.

  Lucrarea a fost realizată anul trecut de Luhan Yang, un cercetător care lucra în laboratorul geneticianului renumit de la Harvard, George Church. Profesorul Church a insistat că lucrarea a fost pur şi simplu experimentală şi nu a existat nicio intenţie de a fertiliza orice ouă sau să fie transplantate într-o femeie.

  Acesta a declarat: „Experimentele nu s-au făcut pe fiinţe umane. Au fost în cultura de celule”, ceea ce înseamnă că experimentul a fost făcut doar pe celule umane. Totuşi, ideea este că, experimentarea este deja în curs de desfăşurare pentru a crea embrioni fără gene nedorite. În special, gene moştenite care contribuie la cancer.

  Ar trebui să folosim rezultatele acestui experiment pentru a ajuta la prevenirea deceselor provocate de cancer? Ar trebui să se efectueze experimente suplimentare pentru boli cum ar fi diabetul, bolile inimii, Sindromul Down şi Alzheimer? După ce vom permite ca embrionii să fie modificaţi genetic pentru a fi rezistenţi copiii la cancer, în ce moment trebuie să ne oprim?

  Un grup de cercetători de la Alliance for Regenerative Medicine din Washington, SUA, au solicitat ca cercetarea să se oprească acum, citând etica, siguranţa şi motive stiinţifice.

  În vreme ce unele ţări au legislaţie care interzice explicit ingineria umană, alte ţări nu au. Aceste experimente ştiinţifice au implicaţii morale şi chiar spirituale imense. Ce părere aveţi despre acest experiment care a fost efectuat pe culturi de ovare umane pentru a crea o rezistenţă la cancer a embrionului?

  Ar trebui să continue să se experimenteze cu embrioni umani pentru a elimina boli şi trăsături nedorite?

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.