More

  Apple iOS 9: un sistem de securitate mai bun şi funcţii inedite

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  La Conferinţa Globală a Dezvoltatorilor, organizată de Apple (WWDC), care se va desfăşura în perioada 8-12 iunie 2015, dezvoltatorii vor descoperi noile funcţionalităţi ale sistemelor de operare MAC şi iOS.

  Cel mai nou sistem de operare mobil va avea o funcţionalitate pentru automatizarea locuinţei, dar cea mai aşteptată funcţionalitate este supportul pentru ecranul dublu(split-screen).

  Citeşte şi Planul INGENIOS al Apple de a salva iPad-ul aflat în cădere liberă

  Potrivit unor informaţii publicate de 9to5MacApple a vrut să îmbunătăţească stabilitatea şi să optimizeze performanţa sistemului de operare, înainte de a introduce aceste noi funcţionalităţi.

  Informaţiile indică un nou sistem de securitate denumit Rootless. Acest sistem are ca scop impiedicarea programelor de tip malware, cât şi îmbunătăţirea siguranţei extensiilor.

  Citeşte şi iPhone se mută din China? Vezi unde se poate reloca producţia Apple

  Noua actualizare iOS 9 ar putea fi o lovitură foarte mare şi pentru comunitatea jailbreak a dispozitivelor iOS, întrucât acest nou sistem de operare nu ar mai permite jailbreak-ul dispozitivelor.

  Apple doreşte să asigure şi securitatea sincronizării aplicaţiilor. În acest sens, este posibil să convertească mai multe aplicaţii de bază într-un sistem „iCloud Drive backend„.

  Citeşte şi Apple Watch primeşte prima actualizare, Watch OS 1.0.1

  O altă funcţionalitate este „Trusted Wi-Fi„, care ar putea fi lansată la finalul acestui an, ori cu următoare actualizare iOS şi OS X. Trusted Wi-Fi va permite dispozitivelor Mac şi iOS să se conecteze la routere wireless autorizate, fără măsuri de securitate suplimentare. Această unealtă va adăuga o criptare mai bună conexiunilor wireless, pentru routerele care nu sunt autorizate (surse de încredere).

  Mai multe detalii vom avea odată cu începerea Apple WWDC. Până atunci, aceste noi funcţionalităţi sunt foarte interesante şi suntem foarte curioşi cum vor fi primite de utilizatori.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.