Actualizarea Chrome care îmbunătăţeşte durata de viaţă a bateriei laptopului

Cristian Gănescu
- 5.06.2015, 15:17 în Aplicaţii
0

SHARES

Google şi Adobe au lucrat la o soluţie pentru o problemă foarte veche pe care o are Flash.

Flash încă mai este utilizat, la scară largă, pentru rularea animaţiilor pe paginile web şi este departe de a dispărea, cât de curând.

Citeşte şi Extensia Chrome care face scrolling-ul amuzant

Google a anunţat că viitoarele versiuni ale browserului Chrome vor include o funcţionalitate care va opri automat animaţiile flash, după care utilizatorul va fi întrebat ce vrea să facă cu acele animaţii.

Această actualizare vizează numai versiunile desktop a browserului Chrome, din moment ce Flash nu este utilizat pe mobil, iar această actualizare vizează sporirea perioadei de funcţionare a bateriilor.

Citeşte şi Nu ai acces la Internet? Google Maps şi YouTube vor funcţiona offline

Adobe Flash permite paginilor web să afişeze conţinut bogat, dar, uneori, acest tip de conţinut pune o presiune foarte mare pe bateria laptopurilor. De aceea am lucrat alături de Adobe pentru a asigura o experienţă bună a utilizatorului, atunci când navighează pe internet, iar astăzi introducem o actualizare pentru Chrome, care remediază această problemă„, a spus Google.

Chrome va căuta şi va opri aplicaţiile Flash, care nu sunt vitale pentru rularea paginii, oferind posibilitatea utilizatorilor de a le porni, dacă acesta doreşte. Există şi opţiunea de a dezactiva această funcţionalitate sau de a o folosi numai atunci când laptopul nu este alimentat la priză.

Citeşte şi Google îţi răspunde la întrebare înainte să o termini de formulat

Actualizarea este disponibilă numai pe versiune beta. Pentru cei care preferă versiunile stabile, cel mai probabil, versiunea stabilă va fi disponibilă luna viitoare.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!