More

  Apple rezolvă problema semnalului Wi-Fi slab pe dispozitivele Mac şi iPhone

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Dacă în ultimul an reţeaua wireless este foarte lentă atunci când utilizezi dispozitivele Apple, stai liniştit, nu eşti singurul care are parte de astfel de probleme.

  Compania Apple s-a hotărât să remedieze acest lucru, dar o face „pe furiş„. Problemele cu semnalul slab a reţelei wireless pe dispozitivele Apple a pornit odată cu actualizarea Yosemite, anul trecut. Mii de utilizatori au semnalat această problemă pe forumuri.

  Citeşte şi iOS 9 primeşte o lovitură imensă de la Androida

  Problema porneşte de la Domain Name System (DNS). Pentru cei mai puţin familiarizaţi cu acest termen şi mai ales ce presupune, ceea ce trebuie să ştiţi este că fiecare calculator conectat la internet, are o adresă IP, ca o adresă fizică.

  Numele de domeniu ale site-urilor au atasată o adresă IP care localizează aceste calculatoare, aceeaşi modalitate prin care un om ajunge la o adresă dorită.

  Serverele DNS, cum sunt cele de la Google sau de la furnizorul de internet, păstrează un director ale numelor de domenii şi ale adreselor IP ale acestora.

  Citeşte şi Când ar putea fi lansat iPhone 6S

  Atunci când vrei sa ajungi pe site-ul Noobz.ro tastezi adresa în browser, iar calculatorul trimite o cerere pentru a obţine adresa IP de la serverul DNS. După ce adresa IP este obţinută, browserul te va direcţiona către pagina web Noobz.ro.

  Atunci când actualizarea OS X Yosemite a fost lansată în 2014, Apple a hotărât să inlocuiască respondentul DNS cu un nou proces numit „discoveryd„.

  Nu este cunoscut motivul pentru această schimbare, dar ar putea avea legătură cu noua caracteristică „Airdrop to iPhone„, care făcea parte din actualizare. Apple a scris procesul folosind alt limbaj de programare, respectiv C++, în vreme ce mDNSResponder a fost scris in limbajul de programare C.

  Această problemă cu discoveryd a fost foarte întâlnită şi imprevizibilă. Probabil că mulţi s-au confruntat cu astfel de probleme: dublarea numelor calculatoarelor, blocări aleatorii, pagini web care se încarcă greu, reconectare lentă după ieşirea din hibernare, iar lista este foarte lungă.

  Citeşte şi Apple rezolvă problema blocării iPhone-ului via SMS

  Apple a încercat remedierea problemei prin mai multe patch-uri, dar plângerile au continuat să apară. În luna mai 2015, atunci când a ffost lansat beta build al OS X 10.10.4, „discoveryd” a dispărut, iar locul său a fost luat de către mDNSResponder.

  La conferinta WWDC am aflat că Apple  a scos discoveryd din iOS 9 şi OS X 10.11, iar mDNSResponder a revenit. Atunci când actualizarea va fi disponibilă pentru toată lumea, dispozitivele vor funcţiona mai bine.

  Apple nu a făcut niciun comentariu oficial despre renunţarea la discoveryd, dar schimbarea va fi primită cu braţele deschise de toţi clienţii care folosesc produsele Apple.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.