More

  STUDIU: Experimentul Închisoarea Facebook

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În ciuda insistenţelor Facebook ca politica „numelor reale” să fie respectată pentru a menţine utilizatorii în siguranţă, un nou raport dezvăluie faptul că Facebook este cel mai puţin sigur loc pentru femeile din mediul online.

  Iar lucrurile devin şi mai explozive, pe măsură ce umblă zvonuri potrivit cărora Facebook ar fi schimbat numele utilizatorilor fără să aibă consimţământul acestora, iar compania nu le permite să schimbe numele real de la profilurile personale.

  Războiul nesfârşit, pe care îl duce Facebook cu pseudonimele, a fost profund documentat în anul 2011, când un blogger şi-a riscat viaţa raportând o crimă în Honduras şi a fost concediată de companie, pe baza regulei că toată lumea ar trebui să îşi folosească numele real pe reţeaua de socializare.

  Citeşte şi: STUDIU: De ce utilizează angajaţii Facebook-ul la locul de muncă

  Problema a reapărut în septembrie 2014, când politica Facebook a luat în vizor numărul de conturi care utilizează acronime din colectivitatea LGBT (lesbiană, gay, bisexuală, transsexuală) şi violează „regula numelor reale”.

  Facebook s-a întâlnit cu reprezentantul comunităţii LGBT, şi-a prezentat scuzele, după care a sugerat o schimbare care ar trebui să se producă din partea acestora. Surprinzător, nu s-a schimbat nimic, motiv pentru care, Facebook a dat greş în ceea ce priveşte stabilirea şi clarificarea politicilor sale.

  Citeşte şi: STUDIU: Facebook, cea mai populară reţea de socializare în rândul adolescenţilor

  Facebook este epicentrul abuzului online pentru peste 23 de milioane de femei. Proiectul Safety Net a dezvăluit recent un raport bazat pe rezultatele de la furnizorii de servicii, numit A Glimpse From the Field: How Abusers Are Misusing Technology.

  Raportul arată că aproximativ toţi repondenţii (mai precis 99%) sunt de părere că Facebook este cea mai uzurpatoare platformă media. Facebook este spaţiul cheie de unde se pot documenta asupra victimelor, persoanele răzbunătoare. Respondenţii au inclus programele de violenţă domestică, programele de abuz sexual, aplicarea legii cu forţa, birourile procurorilor, ca de altfel şi serviciile juridice civile.

  Raportul NNEDV a ajuns la concluzia că „Nu este deloc surprinzător faptul că aproape fiecare program prezintă Facebook ca principala reţea socială pe care agresorii o folosesc pentru a-şi hărţui victimele.” Acest lucru este pentru că, „Facebook este uşa pe care utilizatorii evită să o închidă pentru că aici sunt în contact cu prietenii şi familia.” Nu este de mirare acest lucru, întrucât NNEDV recunoaşte nevoia majoră de a evita izolarea victimelor unui abuz. „Deşi de multe ori auzim sugestii potrivit cărora supravieţuitorii nu ar trebui să utilizeze social media, nu suntem de acord cu această soluţie”, spun cercetătorii.

  Citeşte şi: STUDIU! Jocurile video violente sporesc nivelul de stres

  Raportul ne arată că una din patru femei din America sunt supravieţuitoare ale abuzurilor şi că acelaşi lucru se întâmplă şi în ceea ce priveşte persoanele lesbi, gay sau bisexuale, ca de altfel şi transsexuale.

  De asemenea, raportul ne mai spune că 71% din adulţii din America (188 de milioane) utilizează Facebook, jumătate fiind femei, jumătate bărbaţi, iar una din patru sunt victime ale violenţei domestice, ceea ce înseamnă puţin peste 23 de milioane de femei care sunt puse în pericol din cauza „numelui real”. Iar asta înseamnă, de asemenea, 23 de milioane de utilizatori experimentează Facebook ca pe primul factor de abuz, hărţuire şi urmărire.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.