More

  Carcasa smartphone de 3 ori mai tare decât oţelul

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Jan Schroers, profesor în ingineria mecanică şi ştiinţa materialelor de la Universitatea Yale, a dezvoltat această tehnologie în laboratorul lui şi vrea să aducă produsul în producţia de masă.

  Este vorba despre o carcasă pentru smartphone mai uşoară şi mai subţire decât oţelul, şi la fel de uşor de modelat precum plasticul.

  „Acest material este de 50 de ori mai tare decât plasticul, de aproape 10 ori mai tare decât aluminiul şi aproape de 3 ori mai tare decât oţelul”, declară Schroers. „Este incredibil!”

  Citeşte şi: Apple şi Samsung plănuiesc sfârşitul cartelei SIM

  De ani de zile, instituţiile academice şi comerciale au solicitat eficienţa pentru modelarea acestor materiale metalice şi au dorit o nouă generaţie de materiale flexibile.

  Ambalajele electronicelor, în special, au fost identificate ca o aplicaţie de dorit. Au existat nenumărate încercări pentru depistarea unui proces de formare care să aibă succes.

  Schroers a petrecut mare parte din ultimul deceniu urmărind o abordare fundamental diferită pentru modelarea exactă a geometriilor complexe. În loc să topească materialul BMG (bulk metalic glasses – metalul nou) și să îl introducă într-o matriță la temperaturi ridicate, el a utilizat o stare lichidă unică, a răcit materialul, iar BMG-ul s-a înmuiat suficient încât să permită modelarea.

  Citeşte şi: Windows 10: Câţi ani de asistenţă Microsoft are sistemul de operare

  Cu aceasta tehnică, pe care Schroers o numește „formare termoplastic”, BMG-ul poate fi modelat ca masă plastică. Ca urmare, acest proces nu necesită cantități masive de energie.

  De aceea, Schroers s-a axat pe producerea BMG-ului în foi. Profesorul consideră că acest tip de material este cel mai propice pentru aplicații practice, de fabricație.

  „Dezvoltarea unei metode de fabricație pentru foi BMG a fost extrem de dificilă, deoarece necesită un proces fundamental diferit”, spune Schroers. „Am reușit recent, cu un proces surprinzator de versatil, care este rapid, precis și economic.”

  Văzând potențialul comercial pentru tehnica sa, Schroers a lansat propria companie, Supercool Metals. Compania are drepturi exclusive de licențiere a tehnologiei, care este deținută de Yale.

  „Vom lua o idee ştiinţifică mare şi o vom face cea mai viabilă din lume”, spune Tobias Noesekabel, candidat MBA la Yale School of Management.

  Citeşte şi: Samsung lansează cea mai subţire tabletă din lume

  Până în prezent, Schroers s-a concentrat pe crearea elementelor de producție de specialitate la scară mică , inclusiv componentele de ceas și senzori. Acelaşi lucru trebuia să se întâmple şi în ceea ce priveşte smartphone-ul, era următorul pas firesc, dar de asemenea, unul provocator.

  „Evident, cele mai importante proprietăţi în cazul unui telefon sunt rezistenţa şi greutatea”, spune Schroers.

  Cu un partener de fabricaţie bun, Schroers spune că ar putea face posibilă producţia până la finalul anului 2015, dar precizează că lucrările de proiectare şi de producţie ar putea rămâne locale: „Ne vedem să facem acest lucru aproape de Yale”, adaugă Schroers.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here