More

  Bateriile de la smartphone şi laptop îţi pun în pericol intimitatea

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Cât de încrezător eşti în securitatea datelor tale, atunci când navighezi pe Internet? O cercetare arată faptul că bateria de la smartphone şi cea de laptop pot compromite securitatea datelor personale.

  O caracteristică HTML5,denumită Battery Status API, permite site-urilor web să verifice starea bateriei dispozitivului tău cu o asemenea precizie încât ar putea fi folosită pentru a te monitoriza, pentru scurte perioade de timp.

  Citeşte şi: Eşti membru al site-urilor de dating? Vezi riscul la care eşti expus

  Cel puţin asta susţine lucrarea ştiinţifică. Mai mult, această monitorizare se poate desfăşura chiar dacă foloseşti programe de ascundere a identităţii, cum este Tor.

  „În scurte intervale de timp, Battery Status API poate fi folosit pentru a reiniţia identificatorii de urmărire a utilizatorului, proces similar cu cel al evercookies. „

  În plus, informaţiile bateriei pot fi folosite în cazul în care un utilizator face tot posibilul pentru a şterge evercookies. Într-un mediu corporatist, unde dispozitivele împart caracteristici similare şi adrese IP, informaţiile bateriei pot fi folosite pentru a distinge dispozitivele din spatele NAT (Network Adress Translation), acolo unde mecanismele tradiţionale de monitorizare nu funcţionează„, aflăm din cercetare.

  Cercetarea, semnată de cercetătorii francezi şi belgieni Lukasz Olejnik, Gunes Acar, Claude Castelluccia şi Claudia Diaz, susţine că, începând cu luna iunie 2015, browserele Firefox, Opera şi Chrome pot rula HTML5.

  Acest tip de monitorizare ar fi dificil de evitat, din moment ce toate dispozitivele sunt vulnerabile. Cu toate acestea, dispozitivele mai vechi sau cu baterii de capacitate mai mică sunt supuse unui risc mai mare.

  Citeşte şi: Anonymous a creat un site care concurează cu Facebook

  Potrivit cercetării, problema Battery Status API a fost dezbătută încă din anul 2012, dar API-ul nu a fost revizuit pentru a remedia situaţia neplăcută.

  Problema poate fi rezolvată foarte simplu, spun cercetătorii: informaţiile pe care bateria le furnizează să nu fie atât de precise. Prin ponderarea acestor valori, funcţionalitatea nu va fi pierdută, dar va fi imposibil ca utilizatorul să fie urmărit.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.