More

  Cum îţi parolezi calculatorul ca un profesionist

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Atunci când călătoreşti sau eşti tot timpul pe fugă, securitatea laptopului tău este esenţială.

  Când este expus în locuri publice, cum sunt restaurantele, cafenelele sau parcurile, acesta este o ţintă foarte uşoară pentru hoţi, iar în cazul în care acesta pică pradă unui astfel de individ, datele tale personale trebuie protejate cu orice preţ.

  Citeşte şi: Trucuri prin care să te conectezi la o reţea Wi-Fi securizată

  Din fericire, sunt foarte multe măsuri de precauţie pe care le poţi lua pentru ca datele tale să fie în siguranţă, majoritatea „de bun simţ„.

  Parolează Windows-ul

  parolaAcesta este primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a te asigura că datele tale sunt în deplină siguranţă.

  Când deschizi laptopul sau când ai fost plecat mai mult timp de lângă el şi acesta a intrat în hibernare, trebuie să introduci o parolă pentru a intra în sistem. Este prima măsură şi primul obstacol în calea răufăcătorilor.

  Este evident că parolarea Windows-ului nu va fi un obstacol foarte mare în calea unui hacker, fie el şi mediocru, dar ajută la eliminarea majorităţii persoanelor care ar putea umbla în fişierele tale.

  Citeşte şi: Virusul care face Mac-ul de la Apple bun de aruncat la gunoi

  Poţi schimba foarte uşor parola de la sistemul de operare Windows. Dacă ai Windows 7, poţi folosi combinaţia de taste ctrl+alt+del să alegi Change Password (Schimbă parola).

  După ce ai setat parola de logare în sistem, din meniul Power Options al Panoului de control, alege opţiunea Require a password on wakeup. În acest fel, atunci când laptopul iese din hibernare va cere parola de logare.

  În Windows 8, parola poate fi modificată din meniul „Users”, unde poţi găsi opţiunea de „user login”.

  Encryptează datele

  truecrypt

  O parolă pentru utilizator nu va furniza un nivel ridicat de securitate pentru a proteja datele de pe calculator, iar cineva care vrea cu orice preţ să obţină datele tale, nu trebuie să facă altceva decât să lege hardul tău la alt calculator şi poate vedea direct fişierele.

  Dacă ai fişiere pe care nu vrei ca cineva să le vadă, ar trebuie să encriptezi toată partiţia pentru a le proteja.

  Encripţia totală a hardului va păstra secrete toate datele, departe de ochii oricui care nu are parola ta. Dacă ai Windows Vista, Windows 7 Ultimate sau Enterprise, Windows 8 Pro sau Enterprise, deja ai encriptare totală a hardului sub forma programului BitLocker, de la Microsoft.

  Citeşte şi: Codul secret prin care testezi smartphone-ul înainte să îl cumperi

  BitLocker poate fi activat prin introducerea parolei de cont de logare. Dacă nu ai o astfel de versiune, poţi realiza o encriptare totală cu ajutorul altor programe, cum este TrueCrypt.

  TrueCrypt este un program gratuit open-source. Din moment ce gradul de criptare depinde de complexitatea parolei, ar trebui să ţii cont de câteva sfaturi, în ceea ce priveşte alegerea unei parole:

  – parola trebuie să aibă cel puţin 12 caractere, o combinţie de majuscule şi litere mici, cât şi simboluri şi numere;
  – nu trebuie să utilizezi o parolă pe care ai mai folosit-o şi înainte, mai ales pentru conturi cum sunt contul Windows, contul din banca sau de email;
  – schimbă frecvent parola, cel puţin la fiecare 6 luni.

  Instalează Prey

  Prey este un program care nu îţi protejează datele de pe laptop, ci te ajută să îl găseşti, în cazul în care acesta ţi-a fost furat.

  Prey este o aplicaţie open source care te ajută să detectezi laptopul. Atunci când este pornit, rulează în fundal şi nu consumă foarte multă energie. Dacă laptopul este furat, poţi porni aplicaţia de la distanţă, iar acesta va trimite informaţii despre laptop pe site-ul Prey.

  Prey poate activa şi camera web pentru a lua capturi, care pot fi vizualizate din interfaţa web a siteului.

  Versiunea gratuită care include toate funcţiile şi care îţi permite salvarea de până la 10 rapoarte pentru 3 dispozitive. Un abonament de 5 dolari îţi permite păstrarea mai multor rapoarte şi sporeşte frecvenţa acestora.

  Aşadar, mai sus ar fi cele mai importante trucuri care te ajută la păstrarea integrităţii datelor şi dispozitivului tău. Mai bine să fii sigur, decât să îţi pară rău mai târziu.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.