More

  Casa care îşi schimbă forma în funcţie de vreme

  Todd Fix este arhitectul care a creat un concept al unei case cu o structură externă, care se modifică în funcţie de vremea de afară.

  Conceptul se numeşte „Motus” şi are la bază mai mulţi ani de muncă şi elemente împrumutate de la alt concept numit „Mo Ventus„.

  Citeşte şi: Scapă de zgârieturile de pe telefon cu aceste trucuri

  Scopul este de a construi o locuinţă care nu consumă energie şi care nu se încadrează în specificaţiile designului „Passivhaus„. Mai exact, pereţii casei sunt numai din geam, iar sticla este acoperită cu diferite materiale, în funcţie de condiţiile meteorologice. Dacă afară este soare, geamul se va închide la culoare, oferind o protecţie împotriva luminii puternice.

  Cei entuziasmaţi de acest proiect trebuie să aibă în vedere faptul că acest tip de locuinţă nu este deloc ieftină. Aceasta este alimentată de un set de panouri solare şi un „bazin microclimatic„, amplasat sub ea, care ajută la răcorirea casei când temperaturile sunt foarte ridicate.

  Citeşte şi: Cum deblochezi smartphone-ul dacă uiţi parola

  Suprafaţa casei oscilează între 1500 şi 3650 de metri pătraţi, în funcţie de configuraţia aleasă. Arhitectul spune că locuinţa este propice pentru cei care locuiesc pe plajă sau în zone cu climă temperată.

  Costurile pentru ridicarea unei astfel de construcţii se situează între 3,5 milioane de dolari şi poate ajunge până la 10 milioane de dolari, în funcţie de configuraţie.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here