More

  Ţii în mână un iPhone FAKE? Vezi cum îţi poţi da seama

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Ce faci când cineva vrea să îţi vândă un iPhone 6 la un preţ incredibil, dar îţi spune că este grăbit şi vrea să dea produsul cât de repede posibil? Bineînţeles că primul lucru care îţi vine în minte este acela că dispozitivul este un FAKE.

  Din nefericire, replicile iPhone-urilor nu sunt întotdeauna rele, fapt ce face ca prezenţa lor să fie posibilă, pentru ca unele persoane să poată fi păcălite.

  Este destul de greu să aflăm cât de multe iPhone-uri FAKE sunt vândute în SUA. Apple nu vorbeşte despre această problemă, deşi au existat nenumărate cereri. Tot ce au putut aceştia să spună este faptul că problema este mare, dar că nu au cifre.

  Citeşte şi: Safir sau sticlă – Ce ecran este mai bun pentru smartphone

  Aşa cum am aflat zilele trecute, 41.000 de iPhone-uri contrafăcute au fost depistate într-o fabrică din China. Vânzarea de FAKE-uri nu este ceva neobişnuit peste ocean. Printre cei care vând telefoane contrafăcute se numeră Orange County, Calif, un adolescent din Utah şi două magazine din mall-ul din Maryland.

  Cele mai greu de depistat sunt dispozitivele care conţin părţi reale Apple şi rulează iOS, dar de fapt au fost părţi din telefoane, care au fost trimise pentru reciclare, de regulă în China. Acolo, companii fără scrupule iau piesele bune din dispozitivele stricate şi le asamblează pentru a obţine noi dispozitive care să pară iPhone-uri.

  Citeşte şi: Ai iPhone sau iPad? Atenţie la cea mai mare înşelătorie

  Uneori, aceste FAKE-uri pot părea destul de reale, dar există câteva semne care le dau de gol.

  În primul rând, la o primă încercare a dispozitivului, trebuie să observi dacă software-ul răspunde destul de leneş. Asta este, de regulă, pentru că softul este de la un alt telefon.

  De aceea, trebuie să treci la pasul doi. Te uiţi pe spatele iPhone 6 şi cauţi seria electronică, cunocută ca iMEI (international mobile equipment station identity), gravată foarte mic chiar sub logo-ul Apple. Aceasta este seria unică care te ajută să identifici dacă telefonul este cel real. Acel număr este valabil şi atunci când mergi la Settings> General> About. Dacă acele numere nu se potrivesc, atunci ai de-a face cu un FAKE.

  Citeşte şi: iPhone 7, dincolo de speculaţii: lansare, caracteristici şi imagini

  Atenţie! Ţine minte că acelaşi număr trebuie să apară şi pe spatele cutiei în care se află dispozitivul. Dacă seria de pe cutie nu se potriveşte cu cea de pe smartphone, nu înseamnă neapărat că ai de-a face cu un FAKE. Există posibilitatea să se fi produs o eroare în magazin. Dacă se întâmplă asta, este bine să ceri un iPhone căreia să îi corespundă seria cu cea de pe ambalaj.

  O altă metodă folosită de înşelători este să deghizeze un Android într-un telefon Apple. Acestea sunt uşor de depistat, deşi aparenţele pot fi destul de convingătoare. Carcasa poate arată identic, la fel şi ecranul, dar dacă sapi puţin mai mult, depistezi imediat dacă e FAKE.

  În primul rând, încearcă să invoci Siri apăsând butonul de Home. Dacă nu răspunde, ori ai de-a face cu un iPhone defect, ori ţii în mână un FAKE. Apoi, verifică iconiţele de pe ecran. Spre exemplu, dacă vezi Google Play app, atunci nu este un iPhone. Sau, încearcă să apeşi pe iconiţa App Store, iar dacă nu te duce pe Apple’s App Store, nu e un iPhone.

  Citeşte şi: Codul secret prin care testezi smartphone-ul înainte să îl cumperi

  Alte indicii care ar putea da de gol un iPhone FAKE: este mai uşor decât unul real, rezoluţie ecranului este mai scăzută, iar unele detalii legate de construcţie ar putea fi greşite. De asemenea, poate prezenta un sertar pentru cartelă de mărimea nepotrivită, iar ambalajul arată ieftin.

  Doar pentru că eşti într-un magazin de telefoane, nu înseamnă că nu poţi fi păcălit cu un FAKE. Pentru a fi absolut sigur că nu eşti înşelat, optează pentru Apple Store sau pentru un retailer autorizat.

  Nu în ultimul rând, respectă regula de aur: Dacă o afacere pare prea bună pentru a fi adevărată, ai grijă să nu te arzi. iPhone-urile reale nu sunt vândute cu 100 de dolari, sau chiar dublu, decât dacă sunt ediţii foarte vechi.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.