More

  Ţi-a fost furat smartphone-ul? Iată cum poţi intra înapoi în posesia lui

  Se întâmplă ca, din neatenţie, să uiţi telefonul pe masă la restaurantul unde ai luat masa cu prietenii sau atunci când te afli la metrou, să vină cineva să îţi ia smartphone-ul din mână şi să fugă.

  De cele mai multe ori, îţi poţi lua adio pe viaţă de la un smartphone care ţi-a fost furat. Dar, dacă ai la tine CODUL UNIC, s-ar putea să mai ai o şansă să intri în posesia dispozitivului în care ai adunat atât de multe amintiri şi numere de telefon.

  Chiar dacă nu laşi telefonul din mână indiferent unde trebuie să mergi, este bine să îţi iei această măsură de precauţie, pentru ca mai apoi să nu îţi pară rău.

  Citeşte şi: Scapă de zgârieturile de pe telefon cu aceste trucuri

  Codul IMEI sau Codul unic al telefonului nu poate fi schimbat de nicio persoană, iar poliţia îţi poate găsi dispozitivul chiar dacă hoţul ţi-a aruncat cartela SIM din el. Mai mult decât atât, cu IMEI poţi face dovada că smartphone-ul îţi aparţine, dar asta doar dacă nu ai aruncat factura care demonstrează că ai cumpărat dispozitivul.

  Iată ce trebuie să faci:

  Deschide telefonul, mergi la tastatură, introdu codul *#06# şi imediat o să îţi apară un cod unic format din 15 cifre. Notează-l pe o hârtie sau în calculator şi păstrează-l cu sfinţenie.

  În cazul în care pierzi telefonul sau ţi-l fură cineva, poliţia ar trebui să ţi-l localizeze, chiar dacă a fost schimbată cartele SIM din el.

  Sperăm să nu ai de-a face cu un astfel de eveniment neplăcut, dar în caz de orice, dă de veste şi prietenilor tăi despre metoda care ar putea să le aducă smartphone-ul înapoi.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here