Cercetătorii extrag CO2 din cer şi îl transformă în DIAMANTE

Mădălina Gănescu
- 21.08.2015, 0:20 în Evoluţie
0

SHARES

Dioxidul de carbon (CO2) este „materialul” perfect pentru a construi materiale uşoare, dar puternice, dar este, de asemenea, motivul pentru are ne îndreptăm fix spre o apocalipsă ecologică.

Nu-i aşa că ar fi minunat dacă am putea folosi excesul de CO2 din aer pentru a-l folosi la construirea fuzelajelor de avioane, maşini moderne şi diamante artificiale? Exact acest lucru susţine că a realizat un grup de cercetători de la Universitatea George Washington la o întâlnire recentă a American Chemical Society.

Dacă acest concept este viabil, nu doar proiectele de inginerie ale viitorului ar avea o sursă abundentă de materiale ieftine, dar acesta ar fi, de asemenea, modul prin care planeta ar putea fi salvată.

Citeşte şi: NASA a publicat o poză superbă cu luna Dione a lui Saturn

Procesul funcţionează aproximativ la fel ca electroliza pe care ai învăţat-o în liceu (Electroliza este procesul de orientare și separare a ionilor unui electrolit <substanță a cărei molecule prin dizolvare sau topire se disociază în ioni, permițând trecerea curentului electric continuu>, cu ajutorul curentului electric continuu.

În procesul de electroliză, ionii pozitivi sau cationii sunt dirijați înspre catod <pol negativ>, iar ionii negativi sau anionii înspre anod <pol pozitiv? unde își pierd sarcina și se depun sau intră în reacție chimică. La anod se produce un proces de oxidare, în timp ce la catod unul de reducere.)

Decât să închidă o pereche de electrozi într-o baie de apă, totuşi, aceştia sunt plasaţi într-un amestec de carbonat de litiu şi oxid de litiu. Când compusul acţionează, se trage în mod eficient în CO2 din aerul din jur, iar electrozii cauzează carbon solid să se adune în jurul unui terminal.

Citeşte şi: Audi lansează un concept incredibil de maşină electrică

Cum chimia nu este pentru toată lumea, nu o să intrăm prea mult în detalii. Cert este că, cercetătorii susţin că au reuşit printr-un astfel de sistem să creeze nanofibre de carbon de diferite forme şi dimensiuni, care ar putea fi, teoretic, folosite pentru a construi aproape orice.

În plus, pentru că echipa poate folosi energia solară pentru a produce această reacţie, se consideră că procesul ar putea produce de fapt o reducere netă de dioxid de carbon din atmosferă.

Dioxidul de carbon din aer este una dintre cauzele principale ale schimbării climatice şi ştim foarte bine că rata crescută de CO2 în atmosferă provoacă acidifierea rapidă a oceanelor care, fără să intrăm în amănunte, este un lucru rău. Într-un raport al MIT Tech Review, se pretinde că acest proces ar putea chiar reface nivelul de CO2 din atmosferă la niveluri normal în doar câţiva zeci de ani.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!