More

  NASA: Niciun asteroid NU ameninţă Pământul

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Multe bloguri şi site-uri au postat recent informaţii eronate pretinzând că un asteroid va lovi Pământul, undeva între 15 – 28 septembrie 2015.

  În una din acele zile, potrivit zvonurilor, va avea loc un impact, „evident” lângă Puerto Rico, provocând dezastre pe coastele Altlanticului, Statelor Unite şi Mexic, ca de altfel şi în Centrul şi Sudul Americii.

  Sunt zvonuri care au devenit virale şi pe care NASA le combate cu fapte.

  Citeşte şi: Lista jocurilor care NU MERG pe Windows 10

  „Nu exite baze ştiinţifice, nici dovadă clară, potrivit cătora un asteroid sau un corp celest va lovi Pământul în acele zile”, spune Paul Chodas, manager al biroului NASA care se ocupă de Obiectele de lângă Pământ, la Laboratorul Jet Propulsion din Pasadena, California.

  De fapt, acesta mai specifică faptul că niciun asteroid şi nicio comentă nu a fost observată, care ar putea izbi Pământul în orice moment în viitorul apropiat. Toţi asteroizii care ar putea lovi Pământul au şanse de 0.01% să o facă în următorii 100 de ani.

  „Dacă ar fi existat un obiect atât de mare care să distrugă în asemenea fel în septembrie, am fi văzut ceva până la această oră”, a mai adăugat Chodas.

  Citeşte şi: Scurtături de taste – 22 de trucuri care te transformă într-un ninja al tastaturii

  Încă un lucru pe care Chodas şi echipa lui îl ştiu este acela că nu este prima dată când cineva pretinde că un corp celest va lovi Pământul, şi din păcate, cel mai probabil nu va fi ultimul.

  În 2011 au existat zvonuri cu privire la cometa Elenin care nu a ameninţat niciodată într-un anume fel Pământul, ci pur şi simplu s-a descompus în fragmente mici în spaţiu. Atunci s-au făcut prognosticuri pentru 21 decembrie 2012, insistându-se asupra sfârşitului lumii.

  „Din nou, nu există dovezi că un asteroid sau orice fel de corp celest să aibă o traiectorie care să ducă la izbirea Pământului”, spune Chodas. „De fapt, niciunul dintre aceste obiecte nu are vreo şansă credibilă să lovească planeta în acest secol”, a mai specificat reprezentantul NASA.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.