More

  Veninul de viespe omoară celulele canceroase

  Cercetătorii au descoperit un lucru incredibil despre veninul viespilor Polybia paulista.  Acesta conţine un ingredient puternic care care ajută la combaterea celulelor canceroase.

  După o cercetare amânunţită a toxinei Polybia-MP1, subliniată în Biophysical Journalcercetătorii au descoperit că această toxină ţinteşte numai celulele canceroase, iar pentru celulele normale este total inofensivă.

  Citeşte şi: Cancerul de colon poate fi vindecat! Totul ţine de o singură celulă

  Nu este un leac pentru cancer, după cum explică unul dintre autorii cercetării, Paul Beales, de la University of Leeds, Marea Britanie, pentru publicaţia Phys.org:

  Acest lucru poate fi extrem de folositor în dezvoltarea unui nou tip de terapie combinată, în care mai multe medicamente sunt folosite simultan pentru tratarea cancerului prin atacarea celulelor canceroase„.

  Funcţionează prin perturbarea membranei celulelor afectate, permitând sporirea eficacităţii tratamentului. Scopul ţintirii selective constă în modul în care sunt compuse membranele celulelor canceroase.

  Citeşte şi: Embrioni umani modificaţi genetic pentru prima dată

  Fosfolipidele membranei celulelor sunt inversate. Într-o celulă normală, aceste fosfolipide stau pe interiorul membranei. În celulele canceroase stau în exteriorul membranei.

  Această cercetare are un potenţial imens pentru găsirea unui tratament al cancerului. Cu toate acestea, mai are multe teste până când să fie disponibilă publicului larg. Mai trebuie efectuate teste pentru a exista certitudinea ca acest venin este într-adevăr inofensiv pentru celulele normale.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,649AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here