More

  Testul trecut de cei mai deştepti oameni din lume – Tu ce punctaj obţii?

  Lydia Sebastian, o fetiţă de 12 ani din Marea Britanie, face parte din cei 1% începători care reuşesc să obţină punctajul maxim la Cattel III B.

  Acesta reprezintă cel mai mare punctaj posibil la un test Mensa IQ, pe care îl pot obţine doar 1% dintre cei care încearcă.

  Tânăra a susţinut testarea sub supravegherea Mensa, societatea oamenilor cu cel mai ridicar IQ din lume. Ea a obţinut un scor de 162, cel mai mare posibil la un astfel de test, care iniţial măsoară abilitatea raţionamentul verbal.

  Citeşte şi: Veninul de viespe omoară celulele canceroase

  Astfel, Lydia s-a alăturat altor 2 fetiţe, Nicole Barr, în vârstă de 12 ani şi Aahil Jouher, de 10 ani, care au obţinut de asemenea cel mai mare punctaj la testarea Mensa.

  Cel mai tânăr membru al British Mensa, fondat la Oxford în 1946, este un băieţel de 4 ani, în timp ce cel mai în vârstă are 104 ani.

  Nume sonore care fac parte din societatea Mensa ar mai fi, prezentatorul TV Carol Vorderman, jurnalistul Bill Buckley, Adrian Moorhouse, campionul olimpic la înot şi Roger Squires, intrat în Guinness World Record pentru abilitatea de a se juca cu cuvintelor încrucişate.

  Citeşte şi: Veninul de viespe omoară celulele canceroase

  Crezi că ai tot ce este necesar pentru a trece testul Mensa? Încearcă chiar acum! Întrebările simple de la British Mensa au răspunsurile la final. Nu trişa, dacă vrei să ai cele mai bune rezultate.

  TEST MENSA

  1. Rearanjează DUE CROP pentru a-i da un nou sens cuvântului (*în engleză).

  Care este acesta?

  2.  Adună câte 3 cifre (se pot repeta numerele) din cele de mai jos pentru a ajunge de fiecare dată la un total de 60. Câte combinaţii diferite există?

  2 3 5 10 15 20 25 50

  3. În chenarul de mai jos, scrie un cuvânt din 5 litere care poate fi adăugat la finalul cuvintelor pe care le ai în partea stângă, pentru a forma 4 cuvinte mai lungi.

  Care este cuvântul din 5 litere? (*în engleză)

  1
  4. Înlocuieşte BLANK din propoziţia de mai jos cu un cuvânt din 5 litere. Acelaşi cuvânt trebuie folosit pentru ambele BLANK. Care sunt aceste cuvinte?

  The BLANK told his class that he had been BLANK fishing during the holiday.

  5. Ce literă ar trebui să înlocuiască semnul întrebării?

  2
  6. Ce număr lipseşte din şirul de mai jos?

  4 9 16 25 ? 49 64 81

  7. Completeză pătratul cu literele MENSA. Când completezi rândul, coloana sau diagonala, nu trebuie să ai aceeaşi literă mai mult decât o singură dată. Care este litera care înlocuişte semnul întrebării?

  3
  8. Imaginează-ţi că foloseşti un calculator şi apeşi cifrele în ordine, înlocuind fiecare semn de întrebare cu un semn matematic: plus, minus, înmulţit sau împărţit. Fiecare semn trebuie folosit o singură dată. Care este cel mai mare număr pe care îl poţi obţine?

  6 ? 2 ? 2 ? 4 ? 2 =

  RĂSPUNSURI

  1. Produce.

  2. Patru (Four) (20, 20, 20)(25, 20, 15)(25, 25, 10)(50, 5, 5)

  3. Scaun (Chair)

  4. Tutor şi trout

  5. V – Pe fiecare rând poziţia alfabetică a primei litere plus poziţia alfabetică a celei de-a doua literă dă poziţia alfabetică a celei de-a treia litere.

  6. 36 – Sunt toate cifre pătrate.

  7. M.

  8. 18 folosind împărţit, plus, înmulţit şi minus

  4 răspunsuri corecte: Bine, dar nu ar mai strica puţin exerciţiu

  4-6 răspunsuri corecte: Foarte bine

  6-8 răspunsuri corecte: Excelent – Ai putea fi ales să faci parte din MENSA.

  URMĂREȘTE-NE

  16,068FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,649AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here